Kontrollpaneler

Du kan installere hva du vil på din dedikerte server, eller vi kan gjøre det for deg. For å administrere nettstedet ditt, så vil vi anbefale å installere et kontrollpanel da disse inneholder de fleste verktøy man kan komme til å få bruk for, selv om du ikke tenker å drive et webhotell. Disse kontrollpanelene er i hovedsak for Linux. På Windows finnes for eksempel kontrollpanelet Plesk, men vi anbefaler ikke Windows for webhotell (der kan man heller fjernstyre via RDP for egen del og stort sett få til det samme). For de fleste på Linux vil det være aktuelt å installere DirectAdmin, særlig hvis man har fra noen få til noen hundre domener.

 

DirectAdmin

da-large Dette er det kontrollpanelet vi anbefaler for de fleste. Det er enkelt å bruke og man får alle funksjoner man har bruk for, uten å måtte ta stilling til ekstremt mange valg. Som Administrator og Reseller får du flere valg enn User. Du kan opprette nye domener og konto selv, og dine brukere får tilgang til kun sitt eget panel og sine valg, for eksempel oppsett av e-postkonto. Vi kan egentlig ikke komme på noe vi savner i brukergrensesnittene.

 

 da-logo

 

 

cPanel

cpanel-largecPanel er muligens det kontrollpanelet som gir flest muligheter til å fininnstille absolutt alt mulig. Det har markedets kraftigste Administrator-kontrollpanel som det vil ta årevis å bli ordentlig kjent med. Her anbefales det å være forsiktig. Kontrollpanelet koster mer enn de andre og er også det som er tyngst å drive. Dette kontrollpanelet er for power-brukere med stor kjennskap til hosting og ulike innstillinger og som vil tilby sluttbrukeren det kraftigste kontrollpanelet som finnes.

 cpanel-logo

 

 

Webmin

webmin-largeWebmin er helt gratis og er et utmerket kontrollpanel for den som er godt kjent med Linux. Her kan du opprette Apache innstillinger / domener, opprette brukere, redigere systemfiler, endre tilgang til MySQL-databaser, kjøre backup og mye, mye mer. Anbefales ikke for nybegynnere, selv om grensesnittet har blitt klart mer brukervennlig de senere årene. Virtualmin har dukket opp som et alternativ også (basert på Webmin).

 

 webmin-logo