product

Ny dedikert server

Vi tilbyr nå Intel Scalable CPU som vår databasepakke, med drift inkludert. Serveren støtter opp til 384 GB RAM og er det råeste man kan stille opp med. Alle serverne våre er helt nye og bestilles fortløpende.

Denne typen server krever mer strøm enn vår Standard-server, men for det mest krevende lasten kan dette være nødvendig.

Det er 2 Intel Scalable prosessorer med 8 kjerner hver, tilsammen 16 Core.

64 GB RAM

2 x 1TB Enterprise SSD-disker.

Les mer om våre hovedservere.

product

cPanel øker prisen

cPanel har overrasket markedet og har økt prisene kraftig over natten. I noen tilfeller er økningen flere hundre prosent, mens det for mindre konti er 50%.

De har også sluttet tilby årlige lisenser, slik at de nå automatisk belaster kredittkort hver måned og dermed øker administrasjonskostnaden ved å ha cPanel. De innfører også en begrensning på hvor mange konti man kan ha per server før man må betale per konto.

Et investeringsselskap kalt Oakley Capital har kjøpt opp cPanel og har allerede Plesk og en del andre kontrollpanel på kjøpslisten. De har dermed sikret seg en monopollignende situasjon innenfor dette markedet, før de har valgt å skru opp prisene.

En samlet bransje har reagert kraftig på endringene, som har skjedd uten varsling hverken til partnere eller direktekunder.

I tillegg til dette, så har cPanel startet selge en rekke tilleggstjenester i cPanel. Slik at man får reklame når man administrerer serveren.

For kunder med bindingstid vil ikke økningen bli viderefakturert. På sikt må vi vurdere prisøkning, men vi vil også være behjelpelig for kunder som ønsker å flytte til DirectAdmin. Her gjør vi flyttingen gratis og vi sponser hele lisensutgiften. Kunder vil kunne spare opp mot 5000 eller mer i året – samt at man kan ha ubegrenset med konti. DirectAdmin er oversiktlig og lett kontrollpanel. Oppgraderinger og installasjon av komponenter er litt mer jobb, men dette er noe som er inkludert i vår drift.

product

Leie rackskap

Vi tilbyr leie av rackskap og plass til servere i flere datasentre i Oslo-området. Alt fra 1U til 48U. Datasentrene har 24/7-vakt og Tier 3/4-sertifisering. Når du leier av oss, så får du med ekstra service som standard.

Internettlinjer kan leies av oss eller dere kan komme med deres egne leverandører.

Vi bistår gjerne i flyttingen og sørger for en smidig overgang. Drift kan det også inngåes avtale om.

Elektronisk avtale

Vi tilbyr nå en ny tjeneste kalt eAvtale. Her kan du lage avtaler og avtalemaler du kan gjenbruke mange ganger. Du bestemmer selv når du vil sende et dokument/tekst til signatur. Straks kunden og du har signert, så vil det lages en signert PDF-fil.

Tjenesten er gratis ut 2019. Fortsetter du å bruke den etter det, så vil du bli fakturert etter gjeldende prisliste.

eavtale-mal

Sjekk ut eavtale.no.

Så hvorfor har vi laget tjenesten? Fordi vi har en rekke standardavtaler som ikke varierer veldig mye fra hverandre. Dermed gir det mening å hurtig kunne endre avtaletekst, forhåndsvise den i en PDF fil og til slutt sende den ut elektronisk uten å måtte gå veien om Word og opp/nedlasting. Dette sparer tid for alle parter og ikke minst miljøet.

Konkurrerende løsninger baserer seg på en litt mer omfattende prosess og vi syntes dette ble både tungvint og dyrt. Prøv og gi oss gjerne tilbakemelding!

product

Online backup er viktig

Kryptovirus er i vinden som aldri før og mange tenker at Dropbox og andre skyløsninger gjør at dokumentene og filene er trygge. Veldig ofte vil disse kryptovirusene spre seg til alle delte kataloger, slik at du vil tape både lokale og eksterne filer samtidig! Derfor er skylagring noe helt annet enn backup. Det samme hvis man har en stor filserver i bedriften, så holder det ikke å synkronisere filene en gang per dag, for viruset kan allerede være inne i filene. I noen tilfeller har man så lite plass, at man sletter backupen samtidig som man kjører den – da er man virkelig ute på tynn is. For slike virus dukker som regel opp når det passer dårligst.

Kryptovirus sprer seg først og fremst via vedlegg i e-post. Hvis man venter på en sending eller en faktura, så er det fort gjort for en ansatt å åpne et vedlegg hvis man tilfeldigvis får en mail fra svindlerne samtidig. Det går ikke an å sikre seg 100% mot en slik infeksjon, selv om antivirus på PC og på mailserver aktivt leter etter dette.

Online backup med revisjoner

Det finnes en rekke aktører som tilbyr online backup programvare, hvor endrede filer blir lagret med et tidsstempel. Dermed kan man gjenopprette en backup som ble tatt dager eller uker før kryptoviruset, før man ble infisert. Hør gjerne med oss om vår løsning.

Online backup er nå såpass effektivt at det tar lite ressurser og hvis backupen blir lageret i en norsk sky, så vil hastigheten være langt bedre og det vil være mindre tid hvor man er utsatt for virusinfeksjon.

Denne måten å ta backup på er ikke minst nyttig når man overskriver viktige dokumenter. Så ikke stol på en skyløsning som er montert som disk i Windows. Da er man utsatt.

product

Ny hjemmeside

Vi har nå lansert nye hjemmesider og jobber nå med å flytte alt av innhold og tilpasse visning av ulike sider. Vi jobber også med endring av noen produkter og regner således først å ha flyttet alt innen utgangen av april.

Vår logo er også helt ny og forenklet. Her er skjermdump av våre gamle websider og logoen slik den har vært de senere år.

product

Co-location i datasenter Oslo

Co-location frigjør plass og ressurser i bedriften hvis dere drifter applikasjoner og fagsystemer internt i dag. Det trenger ikke nødvendigvis bli dyrere og hos oss er såkalt «hands-on» support inkludert i de fleste leieprisene. Dere får også en tredjepart som kan bistå dere i den daglige driften slik at det kan spares inn på nattarbeid, oppgraderinger og lønnskostnader.

Webspesialisten AS har blant eget datasenter på Majorstuen i Oslo og kan derfor tilby en av de korteste veiene til deres kontorer for de som holder til på østlandet og særlig her i Oslo. Dette er viktig hvis dere har store data og hvor farten teller både mot Internett/verden OG til arbeidsplassen deres. Vi har også kapasitet på Digiplex og kan speile data/backup dit.

En stor andel av våre kunder er utviklingsfirmaer eller kunder med fagsystemer på server som trenger litt bistand innimellom – og hvor vi fungerer som mellomledd/it-kontakt hos kunden opp mot fagleverandør – uten timefakturering. Vi har snart 20 års erfaring med drift av Windows/SQL-server og ulike web-relaterte teknologier.

Ring oss helt uforpliktende på 21 91 81 45 eller bruk vårt kontaktskjema.

product

WordPress og WP-CLI

Når du hoster WordPress på egen server, så har du tilgang til et meget kraftig verktøy som heter WP-CLI (WordPress kommandolinje). Den kan spare deg for mange timers arbeid. Er du kunde hos oss, be om å få dette installert eller la oss kjøre det for deg. Har du mye erfaring selv, så kan du installere den fra kilden.

Hvis du for eksempel skal installere sertifikat eller endre URL på nettsiden, så må du vanligvis endre dette både i innstillinger og i tusenvis av innlegg/sider. Grunnen er at WordPress lagrer hele URL til bilder direkte i databasen. Dermed er det en stor jobb å rydde opp. Ved å kjøre kommandoen under, så kan du fikse dette på sekunder.

Search-replace

wp search-replace 'http://mittdomene.no' 'https://mittdomene.no' --skip-columns=guid --path=/home/BRUKERNAVN/public_html/ --allow-root

Du kan også oppdatere WordPress til siste versjon, inkludert plugins.

Trenger du å legge til en bruker, fordi du har glemt passordet eller du vil gjøre det raskt, kan kommandoen under kjøres.

Opprette brukere

wp user create BRUKER min@minpost.no --role=administrator --user_pass=ETPASSORD --allow-root --path=/home/USERNAME/public_html

I eksemplene her bruker jeg kommandoen –allow-root. Det er anbefalt å bruke den enkelte brukes rettigheter og da trenger du ikke ta med denne tillatelsen.

product

Leie av cPanel Server

Vi tilbyr ferdig pakke med alt du trenger for å hoste cPanel på en dedikert server hos oss. For erfarne kunder som har vært lenge i bransjen, så er det kanskje ikke så vanskelig å installere og sette opp selv. Men vår tjeneste innebærer at vi bruker all vår kunnskap for å gi optimal ytelse og oppetid på sikt. Vi har til og med inkludert flytting og alt av jobbing på serveren – for mange vil dette langt overstige tiden man selv vil bruke på drifting. Det vil si, har du et konkret problem på serveren, så logger vi inn og løser dette for deg.

Dette produktet er ofte brukt av selskaper med mange kunder de drifter selv. Ved å bruke oss, så får de eksperthjelp og en ekstra hånd når de selv reiser på ferie. Klarer noen å laste opp innhold man ikke liker, så logger vi på og fikser opp i det. Det er en masse funksjonalitet som finnes inne i cPanel som gjør at ytelsen kan bli langt bedre og sikrere.

Vi overvåker løsningen ved hjelp av PRTG-monitor, som vil gi alarm til vår vaktsentral.

Av andre egenskaper, så er en rekke lisenser både på cPanel og sikkerhetsprodukter inkludert. Backup via R1Soft Idera er også med – også ut av huset.

Les mer på vår produktside for cPanel-serveren. Produktet heter Managed cPanel og koster 2950,- per måned per dags dato. Dette inkluderer kraftig dedikert server og ikke lettvekt-virtuell-maskin.

product

Når oppetiden teller…

Vårt DC1 datasenter på Majorstuen i Oslo så dagens lys i 2010 og nå 8 år etterpå kan vi skilte med nær 100% oppetid på strøm og linjer. Vi er skikkelig datasenternerder og har ikke spart på en eneste komponent.

Liten kjempe

I forhold til datasentrene de fleste av våre konkurrenter leier plass hos (Digiplex, Ulven, Alfasenteret og andre) er vi kanskje små, men det betyr også at vi har kunnet fokusere på kvalitet i komponenter fremfor mest mulig gulvplass og allmenn tilgang. For eksempel har datasenteret batterikraft til å drive alle servere i flere timer, vi trenger ikke håpe på at dieselaggregatet starter.

Våre teknikere bor alle rett i nærheten av serversenteret og kan være på plass med kompetent it-person på 10 minutt fra varsling. Vi har også eget lager, verksted og driftssentral i samme bygg – leverandør av Supermicro server er 10 minutt unna og vi kan snu oss rundt og levere servere på meget kort tid om vi ikke skulle ha riktig på vårt lager.

Redundans som standard

Datasenter DC1 er 100% redundant og oppdatert på det siste nye. Vår siste utskiftning er fra i år (2018) med utbytting av 1 av 2 UPS-enheter. Selvfølgelig uten driftstans.

Det er også veldig rett frem system med parallelle strømkretser som ikke har noe felles punkt. Skjer det noe feil, så har vi et lavt antall kunder å varsle og du har noen du kan ringe som har kompetanse på akkurat ditt utstyr. Det blir som om du har ditt eget datasenter, bare hvor vi passer på serverne for deg. Da har du en it-avdeling til disposisjon uten at du blir fakturert for det og det kan være forskjellen som betyr noe når ting feiler eller du helst skulle sovet.

Alle typer tjenester

Vår standard leveransemodell er at vi står for servere, overvåkning, backup, drift av programvare og alt av leverandørkontakt/nød-feilsøking

Vi leverer også utleie av plass i rackskap, hvor vi henter/tar imot utstyr og monterer det opp i rack og rykker ut på deres vegne ved problemer.

Enkel flytting

Vi tilbyr i mange tilfeller gratis flytting til våre lokaler, inkludert rekonfigurering av nye IP-adresser og fysisk flytting fra andre datasentre/dagens kontorlokaler. I mange tilfeller vil det lønne seg å leie server fra oss, fordi vi har gode avtaler og ferdig opplegg som gir bedre oppetid enn man kan få til på egen hånd. Da har man også tilgang på reserveserver om noe feiler. Vi har helt nye 2018-servere med SSD klare.