product

Matomo Analytics

Vi tilbyr Matomo Analytics som en tjeneste hvor du som nettstedeier kan få detaljert statistikk over bruken av ditt nettsted. Siden våre servere er i Norge, så vil sporingen gå lynraskt og oppfyller alle GDPR-regler. Vi sørger for all drift og oppdateringer av programvaren.

Matomo er et meget godt alternativ til Google Analytics siden Datatilsynet per mars 2023 ikke har godkjent Google sin versjon av personvernhensyn. Dette går både på detaljnivå på sporing og hvor dataene blir lagret. Matomo Analytics er i bruk på over en million nettsteder verden over og er opprinnelig utviklet i Europa.

Matomo og våre innstillinger sørger for at det ikke lagres identifiserbare persondata og vår lagring skjer kun i Norge. Siden sporingslenken går til servere lokalt, så reduseres muligheten for forsinket logging/innlasting.

Matomo Analytics gir god oversikt både over besøkende i sanntid og over tid. Statistikken vil også vise hvilke sider den besøkende kom fra og en lang rekke andre nyttige data – både i realtid og over ønsket historisk periode.


Tjenesten kan bestilles online fra vår butikk med øyeblikkelig tilgang. Man får også tilgang via appen fra Matomo.

Her er noen skjermbilder fra kundeområdet til våre Matomo Analytic servere: