product

SMTP-servere – oversikt

En SMTP-server er en tjeneste som brukes til å sende e-postmeldinger. SMTP står for «Simple Mail Transfer Protocol» og er en standardprotokoll som brukes for å overføre e-postmeldinger mellom datamaskiner og servere på internett.

Når du sender en e-postmelding, blir den først sendt fra e-postprogrammet ditt til SMTP-serveren som er konfigurert for å håndtere utgående e-postmeldinger. SMTP-serveren verifiserer deretter avsenderadressen din og sender deretter e-postmeldingen videre til mottakerens SMTP-server, som tar seg av levering av e-postmeldingen til mottakerens innboks.

SMTP-serveren kan også brukes til å håndtere innkommende e-postmeldinger hvis den er konfigurert for å gjøre det. I dette tilfellet fungerer SMTP-serveren som en «Mail Transfer Agent» (MTA) som mottar e-postmeldinger og sender dem videre til riktig e-postkonto.

Flere og flere bredbåndsaktører/ISP begrenser i dag utgående trafikk slik at man kun får lov å bruke sin egen leverandør sin tjener. Disse har som regel kraftige begrensninger.

SMTP-leverandørServer
Getsmtp.getmail.no
PowerTechsmtp.globalconnect.no
Teliamailout.telia.com
Telenormail.online.no
Canal Digitalsmtp.online.no
Altibokssmtp.altibox.no
Ventelosmtp.ventelo.net
One.commailout.one.com

Husk at disse SMTP-serverne ofte er beregnet for privatmarkedet og har alltid en viss grad av misbruk fra uheldige infiserte brukere. Det kan også være brukere med ikke de alltid gode hensikter, som med vilje sender ut reklame. Derfor er det stor sjanse for at det er begrensninger på antall eposter man kan sende (totalt eller samtidig) eller at e-poster du sender ut via egen løsning vil ende opp i spam-mappen hos mottaker.

ISP kan når som helst slutte bruke disse SMTP-tjenerne eller gjøre endringer som du som regel ikke får vite om.

Vår SMTP-tjeneste er et rimelig alternativ til disse SMTP-tjenerne over. I tillegg blir vår server aktiv overvåket og du kan spore opp hver enkelt levering på egenhånd.