Databaseserver

Enten du kjører MS SQL, MySQL, MariaDB eller PostgreSQL så er ytelse livsviktig på en databaseserver. Vi lanserer nå en spesiell server med ekstremt fokus på ytelse. Nå i oktober og så lenge du leier serveren, så får du den til spesialpris 5490,- per måned eks. mva. inkludert hands-on support og drift.

Du kan like godt kjøre IIS eller Apache samtidig på samme server, da vil også websiden og ulike programmer kjøre lynkjapt. Den beste løsningen er normalt sett å ha en applikasjonsserver og en databaseserver, men de fleste vil ønske å starte litt i det små. Det er ofte ganske enkelt å flytte applikasjonsdelen til en ny server når man vokser seg ut av serveren. Siden databaseserveren har såpass mye diskplass og ytelse, så skal det mer til at denne blir flaskehals.

slide-three-bg


Teknisk info om databaserver
Serveren kjører ekte hardware RAID5 med 3 SSD-disker. Dette gir nær 500 GB lagringsplass, noe som holder for de fleste aktive databaser. Søketiden er ned mot 0.01 ms. I tillegg til rekordlav responstid, så gir vår valgte løsning sikkerhet mot at en disk feiler. Selv om en disk feiler, så vil serveren fungere som før.

Prosessoren er Intel E5 i 2600-serien, som er helt ny serie. Det medfølger også 16 GB ECC Registered minne, men kan utvides til 512 GB om ønskelig. Det er også plass til ekstra prosessor.

Kunder som kjører MS SQL Standard-lisens må betale lisens per 2Core. Denne lisensen er ganske kostbar, så vi har derfor satt sammen en løsning med meget høy klokkefrekvens fremfor flere core. Vi ser at klokkefrekvens uansett er viktigere enn antall cores når det kommer til databaser.

Drift og optimalisering
Det medfølger drift og optimalisering av serveren. Vi garanterer også 100% oppetid på server som dette. Ved å ha redudans på vifter, strømforsyning og nettverk er vi i stand til å gi denne garantien.

Leveringstid og bestilling
Vi har for tiden ca. 3 dager bestillingstid på denne serveren. Husk at lisenser kommer i tillegg.

Bestill databaseserver