Datasenter

Webspesialisten drifter servere på flere datasentre i Norge. Vårt hovedsenter (DC1) ligger på Majorstuen i Oslo og er topp moderne serversenter med det siste innen nødstrøm, slukkeanlegg og kjøling. Herifra tilbyr vi colocation og hosting.

Vi har redundans på linjer, underfordeling, kjøling, strømlister (PDU) og nødstrøm (UPS). Datasenter DC1 ble ferdigstilt i 2010 og ble senest oppgradert kraftig i 2018 med nytt utstyr. Siden oppstarten har vi ikke hatt alvorlige utfall av kritiske komponenter på begge kretser.

DC1 ble bygget og er eid av oss fordi vi så hvor sårbare man kan være når man leier av store aktører hvor tilgang til informasjon ved nedetid er begrenset. Ved å ha kontroll på større deler av verdikjeden, så kan vi bedre forebygge og forbedre løsninger.

Vi garanterer en pingtid til hovedknutepunkt for Internett i Norge på 1ms. Dette skyldes vår nære geografiske plassering.

Våre andre lokasjoner er datasenter #2 (DC2) på Digiplex, mens datasenter #3 (DC3) er på Alfaset i Oslo. Vi kan dermed også tilby georedundans for kunder med ekstra høye krav.

Datasenter i Norge

Sikker havn for servere og dine data i Oslo

Lynrask Internett

Vi garanterer maks 1ms til knutepunktet

Redundant utstyr

Dobbelt opp av alle kritiske komponenter

Ofte stilte spørsmål

Ja, vi tilbyr managed datasenter, hvor vi også bytter komponenter og utstyr ved behov på server og utstyr, døgnet rundt.

Kun våre egne ansatte/samarbeidspartner har tilgang til utstyr i datasenteret vårt, det er derfor ikke mulig å få adgangskort. Vi leverer kun managed drift på vår DC1 lokasjon.

Vi har særlig fokus på managed drift og i vårt hovedsenter har ikke kunder adgang. Dermed mindre slitasje, mindre risiko for sabotasje og langt mer oversiktlig struktur på eierskap og klarere ansvar. Hos oss forsvinner du ikke i mengden av kunder og du kan ringe oss døgnet rundt uten ekstra kostnad.

Vårt DC1 datasenter er på Majorstuen i Oslo, mens vi også har utstyr på DC Digiplex og DC Alfaset.

Datasenteret vårt er purpose-built, av et elektrofirma som kun bygger datasenter. Det er mer moderne utstyr enn man finner i de fleste datasentre i dag, slik som for eksempel Digiplex. Senteret vårt er fra 2010 og er kraftig oppgradert i 2018. Vi har automatisk slukkegass som utløses ved kjemiske luftprøver.

Vi tilbyr også hosting hos Digiplex Ulven (DC2) og Alfaset (DC3) for kunder som vil ha geo-redundans. Digiplex er en komersiell aktør som leier ut arealer til mange ulike leverandører og det er her de fleste norske aktører har sin hosting-virksomhet.