Datasenter

Webspesialisten drifter servere på flere datasentre i Norge. Alle ligger i Oslo og er topp moderne datasentre med det siste innen nødstrøm, automatisk slukkeanlegg og kjøling. Vi tilbyr rack-utleie, colocation og hosting.

Vi har redundans på linjer, underfordeling, kjøling, strømlister (PDU) og nødstrøm (UPS) på alle våre lokasjoner. Ett av våre heleide egne datasentre ble ferdigstilt i 2010 og ble senest oppgradert i 2018. Siden oppstarten har vi ikke hatt alvorlige utfall av kritiske komponenter eller linjer der. Denne lokasjonen bruker vi for kunder som ikke trenger adgang 24/7 og som vil ha den raskest mulig forbindelsen til for eksempel kontor i Oslo-området.

Vi garanterer en pingtid til hovedknutepunkt for Internett i Norge på 1ms. Dette skyldes vår nære geografiske plassering.

Våre andre lokasjoner er blant annet datasenteret på Digiplex og Lørenskog. Vi kan dermed også tilby georedundans for kunder med ekstra høye krav og kan innfri krav til hosting opp til Tier 2 og Tier 3 avhengig av ønsket lokasjon.

Datasenter i Norge

Sikker havn for servere og dine data i Oslo

Lynrask Internett

Vi garanterer maks 1ms til knutepunktet

Redundant utstyr

Dobbelt opp av alle kritiske komponenter

Ofte stilte spørsmål

Ja, vi tilbyr managed datasenter, hvor vi også bytter komponenter og utstyr ved behov på server og utstyr, døgnet rundt.

På DC1 har kun ansatte adgang, men på våre komersielle lokasjoner slik som Digiplex og Lørenskog er det i visse situasjoner mulig å dele ut adgangskort. Sjekk med oss.

For kunder med særlig fokus på managed drift har ikke kunder adgang. Dermed mindre slitasje, mindre risiko for sabotasje (siden ingen tredjepart har tilgang inn i datasenteret) og langt mer oversiktlig struktur på eierskap og klarere ansvar. Hos oss forsvinner du ikke i mengden av kunder og partnere.

Vårt DC1 datasenter er på Majorstuen i Oslo, mens vi også har utstyr på DC Digiplex og andre steder.

Datasenteret vårt er purpose-built, av et elektrofirma som kun bygger datasenter. Det er mer moderne utstyr enn man finner i de fleste datasentre i dag, slik som for eksempel Digiplex. Senteret vårt er fra 2010 og er kraftig oppgradert i 2018. Vi har automatisk slukkegass som utløses ved kjemiske luftprøver.

Vi tilbyr også hosting hos Digiplex Ulven (DC2) og DC3 for kunder som vil ha geo-redundans. Digiplex er en komersiell aktør som leier ut arealer til mange ulike leverandører og det er her de fleste norske aktører har sin hosting-virksomhet. Vi kan også tilby lokasjonen Lørenskog, som er en sikkerhetsklasse over Digiplex.