Dedikert server

Server med oppetidsgaranti er inkludert med dedikert server. Vi utfører alt nødvendig arbeid på serveren døgnet rundt. Også i helger og ved høytider. Dette skiller oss fra resten av markedet.

Din bedrift kan dermed fokusere på kjernevirksomheten – mens vi stadig forbedrer og vedlikeholder programmene på server. Alt du behøver innen teknisk personell, reservedeler, backup og sikkerhet er allerede inkludert i en fast leiepris. Du får en fast kontaktperson som kjenner deg og din server og slipper gå gjennom flere ledd. Du behøver ikke teknisk personell i din bedrift.

Sjekk også ut våre virtuelle servere om du ikke har like store krav til ytelse og diskplass.

Standard m. drift 2650,-
Ingen bindingstid
Inkludert driftskontrakt
Intel Xeon Quad 2.33 GHz
2 x 1 TB disker (6 Gbps)
Gir 1 TB diskplass (RAID1)
8 GB ECC REG RAM
Software RAID
150 GB Idera backup
Lokal + ekstern backup
10 TB trafikk
Redundant strømforsyning
Oppetidgaranti (100%)
Plass til 2 CPU

Valg av server

Vår databaseserver er for de som vil ha noe av det kraftigste som finnes og hvor serveren får kraftig trafikk. Den er særlig anbefalt for krevende oppgaver hvor millisekund teller og hvor det fort kan bli kø mot databasen. Denne serveren har meget høy IO-kapasitet.

Drift av din server

De fleste på dedikert server hos oss er rekruttert av eksisterende kunder helt siden oppstarten vår i 1998.  I denne perioden har vi sett et utall selskap komme og gå. Vi fokuserer på å levere gode og stabile tjenester og vedlikeholde en solid it-infrastruktur som er bærekraftig over tid.

Vi er minst like opptatt av ytelsen til serverne som våre leietagere og gjør derfor grep hver dag som optimaliserer og hjelper til med dette.

«Det er en utfordring å overvåke 10.000-talls kunder i sanntid og informere direkte. Uansett er fjorten dager uten svar helt uakseptabelt. Ingen kunde skal måtte oppleve det.»

Sitat over er hente fra Digi.no i 2015, gitt av en av de største innen drift og hosting. Dette viser problemene man kan risikere hvis man opererer med enormt antall kunder – ja, prisen kan bli lavere, men man tar en stor risiko. Når det først skjer feil, så er følgende dramatiske. Derfor har vi fokus på bærekraftige systemer for kunder som krever mer og som krever svar når de ringer oss.

Hvor mye er arbeidstiden til deg og dine medarbeidere og kunder verdt?

Dette er viktige faktorer å regne inn når du velger hosting-leverandør innen dedikert server. Hos oss blir du del av en viktig og prioritert kundekrets. Vi vokser basert på kunder som forteller andre kunder om oss.

Managed Dedikert Server

Managed Dedikert Server

Drift av dedikert server

Eksempler på gjøremål som er inkludert i din leieavtale (SLA): 

ar Utrykning dag/natt for å løse kritisk problem
ar Patching og oppgradering av operativsystem og en rekke kjente programmer
ar Installasjon av ønsket programvare
ar Restore av backup og feilsøking
ar Overvåkning av ulike serverkomponenter via PRTG og last av webside/responstider
ar SMS varsling til vaktsentral ved last av webside over x antall ms
ar Erstatning av server eller komponenter Les gjerne mer om tjenesten serverdrift.

Noen som stoler på oss

 

nhfbikeshop2

 

 

Den Norske Turistforening

 

 

 

Inkludert som standard

- CDP Lokal backup- CDP Ekstern backup- PRTG-overvåkning
- Reserveserver- Ekstrem overføring- Remote hands
- Support 24/7- Rådgivning- Administrator-tilgang
- Hosting Oslo/Norge- 100% oppetidsgaranti- 1ms responstid NIX
- Patching- Opprydding virusangrep- 2 x 1 Gbps port
- Antivirus- Windows-oppdateringer- Root-tilgang
- Historisk backup- Responstid 1t- Brannmur

Redundans og sikkerhet Vårt serversenter er moderne og har A+B redundansløsning i alle ledd: Fra Internettlinjer til strømføringsveier og helt opp til underfordelingsskap og nødstrømforsyning/UPS og kjølemaskiner. Ved et strømbrudd kan vi holde liv i servere og kjøling i timer før dieselaggregat må aktiveres. Fordelen med dette er at vi slipper vanlige situasjoner hvor man finner ut at aggregatet ikke starter når man virkelig trenger det. Normal driftstid i bransjen er 5 minutter hvor aggregatet må ha startet for at alle serverne detter ned. Vi har altså flere timer på oss. Les mer om vårt serversenter.

Ytelse på dedikert server Vi har valgt en standard server som er ekstremt kraftig og som vil møte de fleste krav. Vi har eksempel på krevende enterprise Windows .net applikasjoner. Her takler vår standardserver (+) uten problemer 10.000 besøkende per dag. Trafikken ligger da på rundt 10 Mbit/sek på våre redundante linjer. Sjekk gjerne ut våre referanser innen servere og lagringstjenester.

Hva er inkludert Vi tar driften av din server seriøst og vet av erfaring at det ikke bare er å sette opp en server og la den gå til den faller ned. Vårt konsept innebærer at vi nettopp tjener penger på å unngå nedetid på din server, derfor inkluderer vi en rekke verktøy som vi har investert i. Som en bonus sparer du som kunde mye frustrasjon. Ved leie av en dedikert windows-server så medfølger det en agent som ikke bare holder orden på Microsoft Windows-oppdateringer. Den oppgraderer også andre nytteprogrammer slik FileZilla, Java, nettleseren, SQL-server og andre programpakker som er vanlige på en server. Både på dedikert server med Linux og Windows, så installerer vi en lisens av PRTG fra Paessler. Sensorer som bare måler at web-porten svarer holder sjelden alene, da dine applikasjoner kan krasje, vise feilmelding og ikke utløse alarmen. Vi måler også for eksempel hvor lang tid det tar å laste ned hele nettsiden din og finne en bestemt tekst. Ved feil eller treghet blir vår vakt varslet via SMS og kan ta grep for å fikse feil selv før du eller dine kunder vet om problemet. Lisens på Idera Backup med både MS SQL backupagent og MySQL-agent medfølger. 400 GB lagringsplass både for BareMetal-restore og enkelt-fil-restore er inkludert og alt dette støttes både på Windows og Linux (Centos, Ubunti, Debian). På MS Windows 2012 dedikert server medfølger ESET antivirusløsning, med sentral scanning.

Prisgaranti Basert på gjennomgang  i oktober 2015 er vi norges rimeligste driftsleverandør når både serveren, tilleggsutstyr og driftsavtalen vår er medregnet. Dersom dette ikke viser seg å stemme, tilbyr vi tjenesten til samme pris som konkurrenten i minst ett år. For å gjøre garantien gjeldende, må tjenestene være sammenlignbare. Det må også være en norsk leverandør som leverer server og hosting her i Norge og som har markedsført produktet sitt over tid. Vi har undersøkt selv, uten å komme i nærheten.

Ofte Stilte Spørsmål om dedikert server

Klikk på spørsmålene under for å få svar.

Hva slags backup tar dere?

Vi tar både daglig og historisk lokal backup av komplett dedikert server, med mindre annet er avtalt. Dette betyr av vi da gjerne har flere daglige backuper, samt backup flere dager tilbake i tid. Ved behov for å hente tilbake en enkelt database eller en enkelt fil, så kan du eller vi enkelt kjøre denne tilbake (restore) til serveren din og for eksempel overskrive den nyere filen. Dette gjør at du kan tabbe deg ut og likevel kunne redde dagen. I tillegg kjører vi ekstern backup av hver disk-safe hver natt slik at vi har en backup om datasenteret skulle brenne opp. Vi har kjøpt inn lisenser fra Idear R1Soft CDP backup og MySQL/SQL backup agent som vi installerer på din dedikerte server.

Kan jeg installere hva jeg vil av programvare?

Ja! Normalt har Managed Server begrensninger på hva du kan installere, men hos oss er det fritt frem. Du har like god tilgang til serveren som oss. Vi støtter deg i installasjon og vedlikehold/rutiner av alle typer programvare både på Linux og Windows. På programvare fra tredjepart som vi ikke kjenner til, så vil vi gjøre vårt beste for å sette oss inn i denne og sikre at den kjører riktig.

Hvorfor er prisen høyere enn leverandør xyz?

Vi mener at vi er markedsleder når det kommer til service vs pris på dedikert server. I tilfeller hvor andre leverandører kommer lavere på pris, så er det fordi de kun leverer server hvor du gjør alt eller hvor du bare får begrenset tilgang til å installere egen eller tredjeparts programvare. Da kommer gjerne SLA (oppetidsgaranti), backup, overvåkning, hands-on-support (som konsulentutgift) i tillegg. Vi ser også at det er få aktører som inkluderer så mye båndbredde og backup som standard. Videre er vi lokalisert i ett av Oslos mest moderne lokaler, rett i nærheten av knutepunktet for Internett i Norge.

Hvor mye datatrafikk er inkludert?

Som standard inkluderer vi 2TB trafikk per måned med hver dedikert server. Dette kan kjøpes i større kvoter på forspørsel, men for å klare forbruke såpass mye trafikk som vi inkluderer, så må du ha flere tusen besøkene hver eneste dag.

Hvordan er brannsikkerheten?

I våre lokaler er det installert redundant branndeteksjon. Vi har såkalt «sniffere» som tar kjemiske prøver av rommet for å oppdage og utløse slukkegass før brann rekker å utfolde seg. Siden vårt serversenter er helt nytt, så har vi også topp moderne slukkegass (Novec 1230) som ikke er skadelig på maskin eller personell i lokalet. I tillegg har vi normal branndeteksjon med overvåkning fra alarmsentral.

Kan dere tilby andre Linux-os?

Korte svaret er «Ja!». Vi har mest erfaring med Centos Linux på dedikert server (men startet med både Debian og Ubuntu, så helt ukjent er de ikke). Centos har etablert seg som standarden innenfor high-end drift. Den følger den komersielle utgiveren RedHat sine utgivelser og utviklerne er også delvis lønnet nettopp av samme firma. Dette sikrer veldig god økonomi og stabil drift. Samtidig ser vi at mange brukere har testet med Ubuntu, Debian og andre OS, fordi det er nettopp det operativsystemet de er blitt kjent med og liker. Ikke minst er det mange som har prøvd desktop-versjonen av disse. Man kjenner stier til alt og vet hva kommandoene er. På et server-operativsystem, så er egentlig det aller meste likt og man ser ikke det grafiske (vi installerer aldri GUI av ytelse og stabilitetshensyn). Ulempen for vår del er at vi har mye automatiske verktøy (ikke minst pakkebehandling og patching via yum) og spesialløsninger som du muligens ikke kan få benyttet deg av ut av boksen – du kan gå glipp av noen goder. Men vi installerer det gjerne og gjør vårt beste for at du skal få 100% drift.

Kan dere hjelpe med flytting?

Inkludert i leieprisen av dedikert server er hjelp til både oppsett og flytting av innhold. Om ønskelig, så kan vi håndtere kontakten med stedet du flytter fra, slik at du slipper å løfte en finger. Hvor mye eller lite vi skal gjøre, er opp til deg. Vi fakturerer ikke per time selv om det skulle ta dagesvis å få satt opp og flyttet alle data – alt er inkludert i din leiepris på dedikert.