product

Dedikert server

Med dedikert server hos oss kan din bedrift fokusere på kjernevirksomheten. Alt bedriften behøver innen personell, reservedeler, backup, konsulentarbeid og sikkerhet er inkludert i en fast leiepris. Du får også en fast kontaktperson som kjenner din server.

Våre løsninger på dedikert server inneholder en høy SLA-avtale allerede inkludert i leieprisen. Vi leverer server og IT-drift til noen av de største og mest kjente bedriftene i Norge fra vårt eget datasenter – noe vi har nå gjort i 20 år.

Våre kunder spenner seg fra enkeltpersonforetak til noen av de største nettbutikkene i landet. Samlet omsetter våre kommersielle kunder for nær en milliard per år.

Drift inkludert

Hands-on hjelp er alltid tilgjengelig

Kraftig server

Dedikert server som takler det meste

Backup inkludert

Backup hver time av hele serveren

Patching server

Oppgradering av all programvare inkludert

Lynrask forbindelse

Garantert maks 1ms til knutepunkt Internett

PRTG-overvåkning

Direkte varsling til alarmsentral ved utfall

Priser

Standard Server
2950,-/mnd
 • Midlertidig utsolgt
 • Intel Xeon E3 3.8 GHz
 • Server 2022 - Quad Core
 • 2 x 960 GB SSD disk
 • 32 GB ECC RAM
 • Drift inkludert
 • Ubegrenset backuplagring *
 • Nær ubegrenset trafikk **
 • 2 x 1 Gbps nettverksport
 • Døgnvakt og monitorering
 • Les mer
Bestill

Standard-serveren takler betydelig databasebruk.
*) Tidligere grense på 200/500 GB R1Soft lagring, nå ubegrenset (fra 2023)
**) Vi har aldri sett behovet for å begrense trafikkmengde

Ofte stilte spørsmål

Vi tilbyr en hel fysisk server som du som kunde kan utnytte 100% kapasitet på. Noen av våre konkurrenter tilbyr det de feilaktig kaller dedikert server, men oppgir så f.eks 1 vCPU. Da snakker de IKKE om en fysisk server (slik ordet dedikert server har betydd i ca 20 år), men heller om såkalt virtuell maskin. Det vil si at du deler en fysisk server med flere hundre eller tusenvis av andre og deler på ytelsen. 1 vCPU kan for eksempel bety at ytelsen er låst til 1% av det serverens prosessor kan klare.

Vi tar opptil timesbackup ved hjelp av R1Soft Idera til vår backupserver, med speiling ut av datasenteret som en ekstra sikkerhet. Fra backupen kan man gjenopprette både enkeltfiler og databaser fra bestemte datoer - samt en hel server. Hvor mange backuper vi tar, oppbevarer og kjører for hver kunde avtales med kunden ved behov for hver enkelt dedikert server.

De fleste av våre avtaler inkluderer lik tilgang for alle parter på dedikert server, i motsetning til managed server fra andre leverandører hvor du får begrensninger på bruken av serveren.

Vi mener å være markedsledene på dedikert server/pris gitt at man tar med blant annet 24/7 serviceavtale og backup av serveren. Om andres priser kun er for dedikert server og alt ekstra er tilvalg, så vil prisen vår ofte være billigst på like vilkår.

Også en server hos oss kan gå ned, men som eneste aktør tilbyr vi 100% tilbakebetaling hvis dette skjer. Dette er altså en kontraktsmessig garanti eller løfte som det vil koste oss mye å bryte.

Merk at vårt datasenter og operasjoner er skilt ut i eget selskap av historiske og praktiske årsaker. Selskapet vårt er eldre og mer erfarent enn de fleste andre IT-driftsselskaper og vi leverer drift til betydelig større selskaper enn oss selv. Vi mener å ha bevist at vi leverer mer stabil drift enn selv de største i markedet innenfor vårt segment og med langt høyere oppetid. Selskapet er bygget sten for sten fra en familiedrevet bedrift, har ingen gjeld og datasenteret er et av de mest moderne i bransjen med oppgradering av nødstrøm senest i 2019.

Dette er i de fleste tilfeller inkludert, så lenge vi har kompetanse og/eller nøyaktig instruksjoner og kan fullføres på rimelig tid. Vi har bl.a. flyttet servere som vi har brukt 3 dager på uten kostnad for kunden.

Dersom vårt overvåknignssystem (PRTG) merker at server eller en tjeneste på denne (f.eks. en port som svarer tregt eller ikke i det hele tatt), vil vi starte feilsøking umiddelbart. I mange tilfeller, særlig på natt, vil vi oppdage slike ting før kunden. Vi har omfattende erfaring med de fleste fagsystem og vil gjøre vårt beste for å minimere nedetid og løse ethvert problem. Hvis vi ikke finner en løsning umiddelbart, så varsler vi kunden straks i henhold til kundens varslingsønsker og egen kompetanse. I noen tilfeller tar vi direkte kontakt med fagsystemleverandør/tredjepart om dette er avtalt. På vår standard driftspakke på dedikert server er alt arbeid vi gjør på server - også i nevnte situasjoner - allerede inkludert i leieprisen.

Ved første blikk kan det se ut som det koster mer med dedikert server og drift i Norge vs. skyløsningene til gigantene (Azure, Amazon etc). Vi mener likevel at totalytelsen og merverdien i form av sikkerhet (både backuper, nedetid og i forhold til ansvar), vår omfattende driftspakke og ikke minst hastighet mer enn veier opp for dette og vil gi deg en langt høyere totalkostnad i skyen. Som en ekstra bonus betaler vi norsk skatt og bidrar til verdiskapning i Norge. Forøvrig indeksregulerer vi ikke tjenesene for esksisterende kunder, dermed blir våre tjenester noen prosent billigere hvert år.

Den største fordelen med egen server er friheten og sikkerheten for at du ikke får overraskende regninger. På skyplattformene betaler du for alle operasjoner mot lagringsenheten - både per lagret GB, per utførte operasjoner mot denne, prosessorytelse, regioner og andre parametre. Dermed er det komplisert å vite hva sluttregningen blir - bortsett fra at du vil betale mer og mer. Med en server får du en fast pris og 100% ytelse fra dag en uten å bekymre deg for plutselige hopp i regningen eller endrede GDPR-reguleringer/EU-regler. Regionen hos oss er Norge og du vil ikke få raskere pingtid noe annet sted.