Dedikert server

Med dedikert server hos oss kan din bedrift fokusere på kjernevirksomheten. Vi vil stadig forbedre og vedlikeholde programmene på server. Alt du behøver innen teknisk personell, reservedeler, backup, konsulentarbeid og sikkerhet er inkludert i en fast leiepris ved leie av dedikert server. Du får en fast kontaktperson som kjenner din server.

Vår standard service-avtale (SLA) gjelder døgnet rundt. Hvor andres SLA-avtale slutter og du betaler ekstra for dette, får du vår beste pakke som standard og allerede inkludert i leien av dedikert server. Dette gir deg en forutsigbarhet som gjør IT-hverdagen enklere.

Ring 45 10 22 22 om du ønsker diskutere løsninger for Managed Server

Standard server m. drift 2650,-
Ingen bindingstid
Inkludert driftskontrakt 24/7
Intel Xeon E3 Quad Core 3.5 GHz
Server 2018, 11081 CPU Mark
2 x 500 GB SSD-disker
16 GB DDR4 ECC REG RAM
Satt opp med RAID1 (500 GB ledig)
150 GB Idera backup
Lokal og ekstern backup
25 TB trafikk per mnd
Redundant strømforsyning
Oppetidgaranti (100%)
PRTG-overvåkning m. SMS
2 x 1 Gbps nettverksport

Servere som møter de fleste behov

Serverne vi tilbyr er produsert i 2017/2018 og settes opp etter spesifikasjon. Noen leverandører bruker begrepet dedikert virtuell server for dedikert server, men her er det altså en fysisk maskin uten at det er et ekstra lag med virtualisering/programvare slik at ytelsen bevares. Vi har alltid et  lager med standariserte servere klare slik at vi kan ta imot bestillinger på kort tid. Disse kan også brukes for rask gjenoppretting av server ved feilsituasjoner.

Vi har valgt å standardisere på Intel Xeon E3-1230v6 Quad Core 3.5 GHz på prosessorsiden, som er en meget rask prosessor som takler de fleste forhold.

Klokkefrekvensen er den viktigste faktoren for ytelse for alle brukstypene vi har. Det være seg webserver, databaseserver, VM eller app-servere. Dette er også gunstigste i forhold til lisenser på for eksempel SQL Server, hvor man betaler ganske mye per kjerne.

Drift av server og fagsystemer er inkludert i leien

De fleste på dedikert server hos oss er rekruttert av eksisterende kunder helt siden oppstarten vår i 1998/99.  I denne perioden har vi sett mange selskap komme og gå. Vi fokuserer på å levere gode og stabile tjenester og vedlikeholde en solid IT-infrastruktur som er bærekraftig over tid.

Vi er minst like opptatt av ytelsen til serverne som våre leietagere og gjør derfor grep hver dag som optimaliserer og hjelper til med dette. Vi setter opp overvåkning, backuprutiner, patcher serverne, oppgradere all programvare og holder kontakten med alle dine leverandører – også når viktige personer hos kunden er på ferie eller sover!

Unikt datasenter i Norge

Vårt hoved-datasenter i Oslo er purpose-built. Det vil si at alt fra gulv, vegger og tak er laget for sikker hosting og er bygget med materialer/komponenter sertifisert på høyt militært nivå og med strengere tilgangskontroll. Slukkeanlegg som reagerer før det blir brann er også en selvfølge når vi ville bygge det beste av det beste.

Ønsker du å ha utstyr plassert flere steder, slik som f.eks. Digiplex eller Alfabygget, så disponere vi også plass i disse byggene og kan stå for drift/synkronisering dit. Merk at det er mer trafikk (også dine konkurrenter) i slike kommersielle datasentre.

Managed Dedikert Server

Managed Dedikert Server

Drift av dedikert server

Eksempler på gjøremål som er inkludert i din leieavtale (SLA): 

ar Utrykning dag/natt for å løse kritisk problem
ar Patching og oppgradering av operativsystem og en rekke kjente programmer
ar Installasjon av ønsket programvare
ar Restore av backup og feilsøking
ar Overvåkning av ulike serverkomponenter via PRTG og last av webside/responstider
ar SMS varsling til vaktsentral ved last av webside over x antall ms
ar Erstatning av server eller komponenter Les gjerne mer om tjenesten serverdrift.

Noen som stoler på oss

 

nhfbikeshop2

 

 

Den Norske Turistforening

 

 

 

Inkludert som standard

- CDP Lokal backup- CDP Ekstern backup- PRTG-overvåkning
- Reserveserver- Ekstrem overføring- Remote hands
- Support 24/7- Rådgivning- Administrator-tilgang
- Hosting Oslo/Norge- 100% oppetidsgaranti- 1ms responstid NIX
- Patching- Opprydding virusangrep- 2 x 1 Gbps port
- Antivirus- Windows-oppdateringer- Root-tilgang
- Historisk backup- Responstid 1t- Brannmur

Redundans og sikkerhet Vårt serversenter er moderne og har A+B redundansløsning i alle ledd: Fra Internettlinjer til strømføringsveier og helt opp til underfordelingsskap og nødstrømforsyning/UPS og kjølemaskiner. Ved et strømbrudd kan vi holde liv i servere og kjøling i timer før dieselaggregat må aktiveres. Fordelen med dette er at vi slipper vanlige situasjoner hvor man finner ut at aggregatet ikke starter når man virkelig trenger det. Normal driftstid i bransjen er 5 minutter hvor aggregatet må ha startet for at alle serverne detter ned. Vi har altså flere timer på oss. Les mer om vårt serversenter.

Ytelse på dedikert server Vi har valgt en standard server som er ekstremt kraftig og som vil møte de fleste krav. Vi har eksempel på krevende enterprise Windows .net applikasjoner. Her takler vår standardserver (+) uten problemer 10.000 besøkende per dag. Trafikken ligger da på rundt 10 Mbit/sek på våre redundante linjer. Sjekk gjerne ut våre referanser innen servere og lagringstjenester.

Hva er inkludert Vi tar driften av din server seriøst og vet av erfaring at det ikke bare er å sette opp en server og la den gå til den faller ned. Vårt konsept innebærer at vi nettopp tjener penger på å unngå nedetid på din server, derfor inkluderer vi en rekke verktøy som vi har investert i. Som en bonus sparer du som kunde mye frustrasjon. Ved leie av en dedikert windows-server så medfølger det en agent som ikke bare holder orden på Microsoft Windows-oppdateringer. Den oppgraderer også andre nytteprogrammer slik FileZilla, Java, nettleseren, SQL-server og andre programpakker som er vanlige på en server. Både på dedikert server med Linux og Windows, så installerer vi en lisens av PRTG fra Paessler. Sensorer som bare måler at web-porten svarer holder sjelden alene, da dine applikasjoner kan krasje, vise feilmelding og ikke utløse alarmen. Vi måler også for eksempel hvor lang tid det tar å laste ned hele nettsiden din og finne en bestemt tekst. Ved feil eller treghet blir vår vakt varslet via SMS og kan ta grep for å fikse feil selv før du eller dine kunder vet om problemet. Lisens på Idera Backup med både MS SQL backupagent og MySQL-agent medfølger. 400 GB lagringsplass både for BareMetal-restore og enkelt-fil-restore er inkludert og alt dette støttes både på Windows og Linux (Centos, Ubunti, Debian). På MS Windows 2012 dedikert server medfølger ESET antivirusløsning, med sentral scanning.

Prisgaranti Basert på egen gjennomgang er vi norges rimeligste driftsleverandør når både serveren, tilleggsutstyr og driftsavtalen vår er medregnet. Dersom dette ikke viser seg å stemme, tilbyr vi tjenesten til samme pris som konkurrenten i minst ett år. For å gjøre garantien gjeldende, må tjenestene være sammenlignbare. Det må også være en norsk leverandør som leverer server og hosting her i Norge og som har markedsført produktet sitt over tid.

Ofte Stilte Spørsmål om dedikert server

Klikk på spørsmålene under for å få svar.

Hva slags backup tar dere?

Vi tar både daglig og historisk lokal backup av komplett dedikert server, med mindre annet er avtalt. Dette betyr av vi da gjerne har flere daglige backuper, samt backup flere dager tilbake i tid. Ved behov for å hente tilbake en enkelt database eller en enkelt fil, så kan du eller vi enkelt kjøre denne tilbake (restore) til serveren din og for eksempel overskrive den nyere filen. Dette gjør at du kan tabbe deg ut og likevel kunne redde dagen. I tillegg kjører vi ekstern backup av hver disk-safe hver natt slik at vi har en backup om datasenteret skulle brenne opp. Vi har kjøpt inn lisenser fra Idear R1Soft CDP backup og MySQL/SQL backup agent som vi installerer på din dedikerte server.

Kan jeg installere hva jeg vil av programvare?

Ja! Normalt har Managed Server begrensninger på hva du kan installere, men hos oss er det fritt frem. Du har like god tilgang til serveren som oss. Vi støtter deg i installasjon og vedlikehold/rutiner av alle typer programvare både på Linux og Windows. På programvare fra tredjepart som vi ikke kjenner til, så vil vi gjøre vårt beste for å sette oss inn i denne og sikre at den kjører riktig.

Hvorfor er prisen høyere enn leverandør xyz?

Vi mener at vi er markedsleder når det kommer til service vs pris på dedikert server. I tilfeller hvor andre leverandører kommer lavere på pris, så er det fordi de kun leverer server hvor du gjør alt eller hvor du bare får begrenset tilgang til å installere egen eller tredjeparts programvare. Da kommer gjerne SLA (oppetidsgaranti), backup, overvåkning, hands-on-support (som konsulentutgift) i tillegg. Vi ser også at det er få aktører som inkluderer så mye båndbredde og backup som standard. Videre er vi lokalisert i ett av Oslos mest moderne lokaler, rett i nærheten av knutepunktet for Internett i Norge.

Hvor mye datatrafikk er inkludert?

Som standard inkluderer vi 2TB trafikk per måned med hver dedikert server. Dette kan kjøpes i større kvoter på forspørsel, men for å klare forbruke såpass mye trafikk som vi inkluderer, så må du ha flere tusen besøkene hver eneste dag.

Hvordan er brannsikkerheten?

I våre lokaler er det installert redundant branndeteksjon. Vi har såkalt «sniffere» som tar kjemiske prøver av rommet for å oppdage og utløse slukkegass før brann rekker å utfolde seg. Siden vårt serversenter er helt nytt, så har vi også topp moderne slukkegass (Novec 1230) som ikke er skadelig på maskin eller personell i lokalet. I tillegg har vi normal branndeteksjon med overvåkning fra alarmsentral.

Kan dere tilby andre Linux-os?

Korte svaret er «Ja!». Vi har mest erfaring med Centos Linux på dedikert server (men startet med både Debian og Ubuntu, så helt ukjent er de ikke). Centos har etablert seg som standarden innenfor high-end drift. Den følger den komersielle utgiveren RedHat sine utgivelser og utviklerne er også delvis lønnet nettopp av samme firma. Dette sikrer veldig god økonomi og stabil drift. Samtidig ser vi at mange brukere har testet med Ubuntu, Debian og andre OS, fordi det er nettopp det operativsystemet de er blitt kjent med og liker. Ikke minst er det mange som har prøvd desktop-versjonen av disse. Man kjenner stier til alt og vet hva kommandoene er. På et server-operativsystem, så er egentlig det aller meste likt og man ser ikke det grafiske (vi installerer aldri GUI av ytelse og stabilitetshensyn). Ulempen for vår del er at vi har mye automatiske verktøy (ikke minst pakkebehandling og patching via yum) og spesialløsninger som du muligens ikke kan få benyttet deg av ut av boksen – du kan gå glipp av noen goder. Men vi installerer det gjerne og gjør vårt beste for at du skal få 100% drift.

Kan dere hjelpe med flytting?

Inkludert i leieprisen av dedikert server er hjelp til både oppsett og flytting av innhold. Om ønskelig, så kan vi håndtere kontakten med stedet du flytter fra, slik at du slipper å løfte en finger. Hvor mye eller lite vi skal gjøre, er opp til deg. Vi fakturerer ikke per time selv om det skulle ta dagesvis å få satt opp og flyttet alle data – alt er inkludert i din leiepris på dedikert.

Hvordan er 100% oppetid mulig?

En server eller linje kan alltid gå ned i løpet av en viss periode og dette kan ha ulike årsaker. Vi har tatt mange grep for å unngå de mest vanlige årsakene og tilbyr deg derfor en kompensasjon hvis serveren likevel går ned. Er serveren din nede en time en lørdag, så får du hele månedsbeløpet tilbake.

Vi hevder ikke altså ikke at du aldri vil oppleve nedetid hos oss – for det kan du. Andre aktører som tilbyr oppetidsgarantier velger å kompensere deg en liten prosentandel av nedetid og da kun etter at serveren har vært nede flere timer allerede. Det er helt greit at andre aktører syns nedetid er greit og har lagt ambisjonsnivået lavere. Vi betaler på forhånd (infrastrukturmessig) for å unngå nedetid etter beste evne og ha et mål på 100%.