product

Virtuell server

Hos oss vår du virtuell server med SSD-disker. Driftsavtale er allerede inkludert i prisen. Dette betyr at vi hjelper til med installasjon av ulik programvare, feilsøking, patching og andre driftsoppgaver uten at du behøver å tenke på timehonorar.

Med en virtuell server (vps) får du muligheten til å installere all programvare du ønsker. Våre virtuelle servere vil typisk være raskere enn hos mange andre på grunn av at vi har færre kunder per server.

 

VPS SSD #1 649,-
50 GB SSD disk
1 GB RAM
Ubegr. trafikk
Daglig backup
6 Core CPU
VPS SSD #3 1490,-
80 GB SSD
3 GB RAM
Ubegr. trafikk
Daglig backup
6 Core CPU

Tips til valg av virtuell server eller VPS

Merk at våre virtuelle servere er 100% SSD-harddisk og ikke bare cache-disk. I tillegg har vi markedsledende ytelse på CPU om du sammenligner pris vs ytelse. Selv den billigste pakken våre inkluderer 4 kjerner, altså 4 ganger høyere ytelse enn startprisen hos de fleste andre. Dette gjør vi rett og slett fordi vi ikke har planer om å overfylle hosten med kunder.

 • Alle virtuelle servere faktureres for 6 måneder om gangen
 • En daglig lokal backup av hele serveren
 • Driftes (om ønskelig) sammen med deg som kunde

Hva kan man bruke en virtuell server til?

 • Samle WordPress, Drupal-nettsteder fremfor å betale dyrt for webhotell
 • Utviklingsserver
 • Enkel databaseserver, avlaster dine applikasjonsservere
 • Kampanjenettsteder
 • Ting du ikke vil ha på dine mest kritiske/sensitive servere
 • Du trenger litt sære komponenter som ofte ikke finnes på webhotell
 • Backupserver, f.eks. standby databaseserver / nødserver.

Sikkerhetskopi / backup og snapshot

Lokal backup av hele serveren til lokal filserver hos oss er inkludert som standard. Her kan du selv gjenopprette hele serveren på sekunder hvis det skjer en feil. Vi lagrer en hel ukes backup før du overskriver den eldste backupen. Du har også mulighet til å ta såkalt «snapshot» eller øyeblikksbilde av serveren. Hvis du vet du skal gjøre noe som du er usikker på, så kan du markere dette fra kontrollpanelet før du gjør endringen. Hvis alt går bra og feilfritt, så fjerner du markeringen. Hvis noe ikke gikk slik du ville, så kan du med et tastetrykk gjenopprette serveren 100% slik den var feilen – helt uten nedetid og det er gjort på sekunder. R1Soft Backup (lokalt og eksternt) er en tilleggstjeneste du kan velge. Her tar vi også backup ut av serversenteret og du kan gjenopprette enkeltfiler og enkeltdatabaser lenger tilbake.

Skylagring – CloudVPS

Våre VPS er skyklare. Du kan når som helst be om en oppgradering av serveren. Det enkleste å oppgradere er minne og CPU. Disk kan være litt mer komplisert i noen konfigurasjoner. Via vårt innebygde fjernstyringsprogram kan du få opp konsollet på serveren via web – her kan du starte, stoppe og få opp statistikk for serveren.

Ferdig satt opp vps

Leveres ferdig installert :

 • Centos Linux 64-bit
 • Debian/Ubuntu
 • Windows Standard 64-bit (lisensavgift tilkommer)
 • Med Remote Desktop (Windows-server) eller SSH-tilgang (Linux-server)

Vi er Microsoft SPLA-partner og du kan derfor leie alle lisenser fra Microsoft via oss.

SSD-disker

SSD gir lynraske virtuelle servere

Daglig backup

Backup gjøres hver dag eller oftere

Kraftig vert

Vertsmaskin som tåler det meste

Ofte stilte spørsmål

Vi setter opp Windows eller Linux-VPS med ekte KVM, slik at du kan få full kontroll.

Ja, men vi anbefaler det ikke. Vi vil anbefale vårt cPanel-dedikert-server-produkt om du ønsker cPanel.

Du kan velge mellom full backup hvor du kun kan gjenopprette en hel virtuell maskin (ikke enkeltfiler, må velge alt eller ingenting) eller R1Soft Idera hvor du har full kontroll og kan gjenopprette enkeltfiler og databaser i tillegg. R1Soft kommer som et tillegg fordi vi betaler lisensavgift på denne.

Kostnadsnivået på linjer, leie og maskiner er langt høyere, men vi mener at tilleggstjenestene som er inkludert veier opp for dette. Vi tilbyr døgnsupport på norsk. Når en webside f.eks. laster inn 100 elementer fra en host i utlandet, så bruker man fort 60-100ms per element og i sum blir dette tregere enn hos oss. Senere forespørsler caches opp og således merker man ikke denne tregheten like godt på de neste. Ved å bruke en norsk leverandør, bidrar du til å styrke markedet/kjøpekraften i Norge (og dermed dine egne kunder også, som du kanskje har fordel av) fremfor å bidra til arbeidsplasser i utlandet. Vi betaler også full skatt.