Drift av IT-utstyr

Webspesialisten AS drifter i dag flere av Norges største bedrifter – enten direkte eller som underleverandør. Våre kunder omsetter for flere hundre millioner i året og stoler på at vi gjør jobben vår. Vår oppgave er i hovedsak å opprettholde og vedlikeholde Windows- og Linuxservere på vegne av disse kundene. Vi har både det offentlige og private selskaper som kunder.

En driftspartner med erfaring

Vi har vært borte i ganske mange ulike systemer, både innen Windows og Linux. Sjekk gjerne ut en oversikt vi har laget med over 35 eksempler. Vi har aldri hatt kritisk nedetid på våre systemer, tross vår relativt beskjedne størrelse. Vi mener dette skyldes at vi bruker masse energi i planlegging og vedlikehold fremfor å stole på utstyret helt til det stopper.

En lagspiller med IT-avdelingen

I vårt samarbeid med mange ulike tredjepartsleverandører av fagsystemer – særlig innen Windows, så har vi lært masse. For noen kan vi være hele IT-avdelingen – mens for andre har de behov for å fristille litt nattvakt og kapasitet ellers. Vi fungerer også som en rådgiver. Les mer om vår drift av fagsystemer.

IT-Drift i alle former

I tillegg til serverdrift i våre egne lokaler – så påtar vi oss også fjerndrift av både servere og kunde-PC/utstyr i bedriftens egne lokaler. Vi bidrar også med kompetanse på skytjenester slik som Amazon AWS, Google Cloud og Microsoft Azure. Ofte vil en server hos oss lønne seg ved et visst antall ansatte og en viss trafikk, men dette er ting vi ser på sammen med deg som kunde.

På grunn at at vi har vårt eget datasenter, så har vi et bredt utvalg av infrastruktur og tilleggstjenester vi kan tilby eksisterende kunder. Ofte vil det være rimeligere enn å skulle skaffe alle disse lisensene og ekstrautstyret selv, når man regner inn alt.