Datasenter i boks

Hyperkonvergert infrastruktur er i vinden og det er ikke tvil om at dette er lønnsomt og forenkler hverdagen både for bedriften og for oss som IT-leverandør og driftspartner.

Vi benytter store bladserverløsninger – spesialutviklet for datasenter – som bruker det siste av prosessorer, nettverk og lagringsløsninger. På minutter kan vi tildele ny fullverdig kraftig server, uten at vi må må montere flere servere i høyden – hver server er som en kasett som alltid står klar. Kunden behøver ikke tenke på patching og alt er klart for tilknytning med flere hundre GBbit intern kapasitet. Alt er integrert i ett redundant system uten behov for kabling.

Som kunde slipper man investeringskostnader utover månedsprisen og får tilgang til dedikert server med 4x redundant strømforsyning, redundant switch og nettverk.

Vi benytter kun åpne komponenter i motsetning til for eksempel en del HP-servere (hvor man må vente på tekniker OG vente på komponenten, slik at service tar flere dager), slik at vi kan bytte ut og erstatte enhver komponent på dagen fra flere kilder – blant annet vår lokale serverleverandør på Sinsen som alltid har dette på lager.

Dette gir en unik kontroll over oppetid og service. Kunden kan forholde seg til den virtualiseringsløsningen de foretrekker – uansett om dette er Hyper-V, Proxmox eller vmware – og vi bistår 24/7 med kompetanse og hands-on støtte der behovet oppstår.

Privat skyløsning

NSM anbefaler at kunder tenker seg godt om før de velger skyløsninger/Cloud fra gigantene. Vi blir mer og mer sårbare og ingen vet hva fremtiden vil bringe.

Skyløsninger fra disse store kan være fristende og blir omtalt som billig, men det er en sannhet med store modifikasjoner. Faktisk vil en kunde med behov for rundt 10 maskiner kunne spare minst 4x per måned ved å velge en tilpasset privat skyløsning hos oss. En ekstra fordel hos oss er at du får oss med på kjøpet – med norsk support og norsk datasenter 24/7 uten kostnadene til konsulent.

I tillegg blir compliance og ikke minst fakturering langt enklere – man vil vite nøyaktig hva man betaler hver måned.

En samarbeidspartner

Dagens IT-løsninger innebærer ofte at man har en rekke samarbeidsprosjekter med ulike leverandører – med ulike behov. Inkludert i vår løsning er slik kommunikasjon og bistand. Ikke bare ved oppstart – men i hele avtalens løpetid. På denne måten kan vi avlaste kundens it-avdeling og man trenger ikke tenke på at taksameteret går.

Kombinasjon av sky, outsourcing og on-premise

Skyløsninger kan ha en høy enhetspris, men man kan komme i gang relativt enkelt om man starter der. On-premise er enkelt å forholde seg til, for man kan kjøpe utstyr og drifte selv. Det er ingen tvil om hvor dataene er og hvis noe skjer kan man trekke ut kontakten. Ofte lav månedskostnad også.

Vår løsning innebærer å ta det beste fra on-premise drift i egne lokaler og bringe det inn i en privat sky. På grunn av eksisterende infrastruktur og flere kunder som deler på kostnaden gjør vi det billigere enn bedriften kan. I tillegg får man tryggheten og et innarbeid system som er perfeksjonert over år.

Med vår modell får man altså det beste fra skyverden (slipper tenke på maskinvarekostnad/reperasjon/serviceavtaler på utstyr), kombinert med lokal tilstedeværelse, den beste ytelsen og god pris.

Fast pris

Hos oss betaler man kun 5500,- for en node per måned. I denne prisen er dobbelt opp med prosessorer, redundante SSD-disker, nettverk, backup-infrastruktur, IT-tekniker/konsulent 24/7, overvåkning fra vår driftsentral og hands-on beredskap inkludert.

Det man typisk betaler for i tillegg er Microsoft-lisenser (f.eks. Datacenter som dekker alle virtuelle maskiner på server) og backup-lisenser/backup-plassen hos oss.

Prisen dekker knapt det en IT-spesialist/konsulent koster i dag for en time, men vi har standardisert plattform, enkel administrasjon og sparer på denne måten både oss selv og deg som kunde for kostnader. Vi har 20 års positiv drift å vise til.