Hvorfor en dedikert server?

Hva tilbyr en dedikert server?sidebanner-v2

For deg som tenker vekst…
En dedikert server er for deg som har store vekstplaner, eller rett og slett ønsker den ekstra tryggheten det er å ikke dele harddisk med andre, slik man gjør på et webhotell og ved virtuelle servere (VPS).

I tillegg får man dedikert prosessorkraft og ressurser man bare kan drømme om på delte løsninger slik som virtuelle servere gir. På et webhotell eller VPS deler man gjerne ressurser med flere hundre/tusen andre kunder, mens på egen server hos oss får du altså full tilgang til alt serveren har å tilby av ytelse.

Samtidig er det også det økonomiske valget når du har store mengder data: Enten det er bilder eller databaseinnhold. Spesielt databaseplass kan være et problem på webhotell, hvor man gjerne får tilgang til en brøkdel av harddiskplassen i beste fall.

Fleksibel programvare er også et nøkkelord. Du kan be oss installere hva som helst, på et webhotell er det utelukket.

Du kan også drive ditt eget webhotell, eller ha dine egne domener på samme webhotell.

Våre priser inkluderer 24-7 hands-on support (managed drift/SLA).

Hvordan skaffer man seg en dedikert server?
Bruk vårt skjema for forespørsel om server og vi vil ta kontakt for å diskutere detaljene rundt oppsett. Du får basert på samtalen tilsendt en kontrakt.

Deretter setter vi opp en server og konfigurerer denne med all den programvaren du ønsker. Du behøver ingen teknisk kompetanse, vi gjør alt for deg. Har du en leverandør som skal installere en spesiell programvare, så tar vi gjerne direkte kontakt i de tilfellene din leverandør godtar dette og setter opp serveren med dem uten å involvere deg som kunde i det tekniske.

Deretter leier vi ut denne til deg sammen med en serviceavtale som innebærer at du kan be oss gjøre hva som helst med denne. Det kan for eksempel være at du vil at vi skal installere en ny programvare som du ønsker inn på server eller fikse eventuelle problemer. Vanlig support/spørsmål per e-post er selvsagt ubegrenset, vi svarer på det vi kan stort sett døgnet rundt.

For de som er teknisk interessert/kompetent får man også såkalt Administrator eller root-tilgang. Du kan koble til via Remote Desktop over VPN eller SSH. Noen ganger snakker vi webgrensesnitt også.

Vi har også SPLA-avtale med Microsoft som gjør at du slipper gjøre kostbare investeringer i programvare og kan i stedet leie både operativsystem og database av oss.  For deg som ønsker Linux, så kan vi installere gratis distroer som CentOS7 (eller andre operativsystem), sammen med ditt favorittkontrollpanel.