Portsjekk

Webspesialisten overvåker alle servere på ulike porter/tjenster for å oppdage avvik og nedetid. Vi har også utviklet et system hvor du selv kan kontrollere en del aspekter ved din dedikerte server her hos oss. Her vil vi forklare både vårt interne PRTG-verktøy og vår portovervåkningstjeneste.

 paessler PRTG Network Monitor (Enterprise Edt)

Dette er et system som er hovedsaklig for vår egen bruk. Vi overvåker en rekke sensorer på alle servere og vi blir varslet ved feil eller unormal adferd på en eller flere servere. Her er et skjermbilde fra ett av oversiktsbildene (bildene er sladdet for å ikke vise hvilke servere det er). Dette er bare ett view i systemet, det viser også grafer for trafikk, hvor den går hen m.m.

Hvis du ønsker å bli varslet hvis CPU eller trafikk når et visst punkt, så det dette et epostvarsel vi kan sette opp for deg. Andre varlser er IO wait og lasting av hele websider (med bilder).

prtg_eksempel3

 

 

 

prtg_eksempel4

 

Portsjekk for kunder

Systemet lar deg overvåke servere og alle mulige tjenester. I tillegg får du tilgang til eventuell nedetid for systemet for hver eneste måned og år flere år tilbake i tid. Dermed kan du lett se om vi tilfredsstiller dine strenge krav til oppetid og stabilitet.

Du står fritt til å legge inn de porter du vil overvåke (f.eks. web, ftp, MySQL, MS SQL osv). Ved nedetid på ett av systemene, vil det gå ut epost både til din angitte epostadresse, samt både epost og SMS til Webspesialistens krisetelefon. Serveren som overvåker dette er en Linuxboks plassert utenfor serversenter og gir derfor ekte varsling av både netttilgang og tjenester.

Logg inn på:
https://kunde.webspesialisten.no

Her er skjermbilder fra systemet.

oversikt_servere

porter