Dedikert server vs Sky

Når vi snakker om sky, så kan det bety så mye. Det er ingen tvil om at mange nyttige tjenester er skybasert og en god del virksomheter vurderer nok å kvitte seg med maskinpark til fordel for dette. Amazon, Google og Microsoft leverer alle virtuelle maskiner, som for noen virker forlokkende prismessig. Iallefall i forhold til lokal drift.

Det kan imidlertid være lurt å se på antall GB, RAM og CPU kraft man faktisk får. For eksempel vil man hos Azure betale omtrent det samme der for en virtuell maskin – som for en hel dedikert server hos oss. Og da vil man få 10-20 ganger mer disksplass (også etter at den er redundant) og betydelig større ytelse (RAM + CPU + reponstid) – i tillegg til alle ekstra tingene rundt man får med hos oss. Et utviklingsfirma kan med andre ord spare flere titusen per måned hvis man leier flere virtuelle maskiner.

Nå kan det såklart være mindre maskiner (eksempelet over er 8 GB/40 GB disk) man har behov for og kanskje trenger man den bare midlertidig – men denne vil da nærmest være gratis på server hos oss – mens du betaler per time/måned for den ekstra bruken der.