Drift og server

Vår pris er 2650,- per måned for dedikert server med alt rundt inkludert.

Vi er en aktør som fokuserer særlig på små og mellomstore bedrifter – slik som oss selv. En stor kundegruppe hos oss er bedrifter med mellom 1 og 10 ansatte, som trenger litt mer trygghet for at sine løsninger er oppe og går.

Når man leier en server hos oss – er det beste av det beste inkludert. Du kan leie en enkel server billigere i utlandet og andre steder – det skal vi være helt åpne på. Men hvis du legger sammen vår 24/7-tjeneste, oppgraderinger, backup (både lokal og ekstern), overvåkning, rådgivning og ytelsen (maskinvare+linjer), så er vi unike i markedet på dette prisnivået.

Hva bistår vi med?

Vi setter så klart opp serveren på den aller beste måten, med SSD-disker og lynrask prosessor og minne. Siden serveren er i Norge og vi er knyttet til hovedknutepunktet for Internett i Norge, så kan du rett og slett ikke få en bedre ytelse enn hos oss.

Videre setter vi opp overvåkning av de mest viktige tjenestene dine. Det kan være at du har en nettløsning/nettside/booking-løsning som trenger å være oppe 24/7. Hvis dette feiler, så går det en SMS og/eller e-post til vår vaktsentral. Basert på dine ønsker, så vil vi kontakte deg, logge på serveren, sjekke logger for å finne ut hva som har skjedd og (i mange tilfeller) endre koden for deg (hvis det er innenfor vårt kompetansefelt innen PHP, C# på Linux eller Windows). Er problemet knyttet til andre ting enn koden din, så fikser vi såklart dette uten å kontakte deg.

Vi kan også kontakte din utvikler eller tredjepartsleverandør. Slik at du kan ta ferie med god samvittighet når du ønsker. Mange kunder vil vite at man har en seriøs partner i bakhånd.

Hvorfor stole på oss – vi er jo et lite selskap?

Vi har jobbet med drift i over 20 år og vi drifter flere av Norges største nettbutikker. Dette er butikker som omsetter for millioner og hvor hvert minutt med nedetid kan koste hundretusener. Hvis de stoler på oss, hvorfor ikke du også? Vi byr på referanser til kunder som har vært med siden vår start.

Skulle du betalt for denne 24/7 beredskapen – som vi uansett har for våre store kunder – så hadde det alene trolig kostet mange ganger mer per måned, bare for tjenesten uten server. Da ville du ofte bare fått en support-person som ikke kan noe om ditt IT-system. Hos oss får du snakke med noen som faktisk kan hjelpe og som kan fikse de fleste feil som oppstår.

Så – hvis vi mener vi er så rimelige – hvordan får vi dette til å gå rundt?

Svaret er i måten vi setter opp våre systemer. Serverne våre er standardisert på den aller siste maskinvaren og vi har stordriftfordeler fordi vi fokuserer mot bestemte type kunder. Vi setter opp serverne, strøm og alt annet på en måte som gjør at hvis ting feiler, så er det alltid en disk nr 2 som tar over. Eller en annen nettverksport som aktiveres. Helt automatisk.

Vi tjener penger når vi setter opp systemet så bra at de sjelden feiler, at vi jevnlig patcher og følger opp alt rundt serveren.

Hva har vi driftserfaring med?

Vi drifter både Linux og Windows-servere (2019-servere nå for tiden). PHP, MariaDB/MySQL, cPanel, DirectAdmin, WordPress, C#, MS SQL Server jobber vi med hver dag. Vi bistår mange webhotell-eiere med drift av servere.

Vi er også leverandør til mange store aktører du garantert kjenner til, men vi har ikke lov å si hvem. Ofte har man sine egne utviklere og bruker vår erfaring rundt drift og datasenter for å få en bra kombinasjon mellom pris og tjenestenivå.