Filserver – mer info

Filserveren kan i hovedsak nåes på to måter: Enten via nettleseren eller via din lokale utforsker (Windows og Mac). Når du går inn via websiden, så får du mange flere valgmuligheter og kan blant annet se kommentarer på filnivå.

Klikk på bildene under for større versjon av bildene slik at du ser lettere.

Filserveren på WEB

Når du logger inn på websiden, så vil dokumentene dine se ut slik som under.

Til venstre har du snarveier for å se hvilke filer som er delt, hvilke filer som er nye, filtrere på filer etter merkelapper med mer.

I hovedfeltet ser du mapper og filer som er delt med deg. Du vil også se når de sist er endret.

Til høyre har du detaljer om hver fil du markerer. Her kan du kommentere filer, gjenopprette/laste ned tidligere versjoner av filen, dele den med andre, samt tagge dokumentet for letter gjenfinning senere.

Filserveren på PC

Ved å laste ned et lite program, så får du et ikon nede til høyre ved siden av klokken. Dette sørger for å synkronisere alle filer på serveren mot din lokale PC. Hver gang du endrer i et Word-dokument, så vil dette lastes opp og sikres på serveren.

I utforsker, så vil du alltid ha tilgang til alle dokumenter som er delt med deg eller som du har opprettet. Slik som du ser under. Du redigerer på vanlig måte.

 

Hvis du klikker det lille ikonet, så kan du velge hvilke kataloger som skal synkroniseres opp i skyen vår.
Du kan også se alle dine siste handlinger.

      

 

Filserveren på mobil/iPhone/Android

Du kan bruke web-versjonen også på din smart-mobil. Men installerer du appen vår (NextCloud), så får du rask tilgang til å lese alle dokumenter på filserveren. Er du på reise og vil vise et dokument til en kunde, så kan du her klikke dele-ikonet og skrive inn e-postadressen til kunde. De får da en tidsbregrenset lenke/tilgang til dokumentet.

Dette fungerer tilsvarende på web-versjonen.

Ønsker du filtilgang via app på mobilen og ikke via vanlig nettleser på mobil, så finnes det app både for Android og iPhone. Android-versjonen er gratis, kr 11,- for iPhone-versjonen. Fra mobil kan du også aktivere slik at alle bilder du tar, går inn på filserveren.

      

Backup av filer og dokumenter

Den ansatte kan gjenopprette enkeltfiler/revisjoner fra webgrensesnittet uten å kontakte oss. Vi tar også daglig backup av hele området internt i vårt datasenter.

Hele området synkroniseres også ut av serversenteret.

Support per e-post og chat

Ved oppstart installerer hver ansatt et enkelt program, som ber deg oppgi URL, brukernavn og passord. Straks dette er gjort på PC/Mac, så går resten automatisk.