Kraftig server for database og virtualisering

Vi tilbyr servere som muliggjør cluster på en enkel og rask måte med 10 Gbps forbindelser mellom seg. Hver server er helt uavhengig blad og deler omtrent 10 KW effekt mellom hverandre, med totalt fire strømforsyninger med hot-swap funksjonalitet.

Dette gjør maskinene utmerket til virtualisering gjerne med 3 blad + en lagringsserver/filserver/SAN i bakhånd.

Gjennom unik lagringsteknologi kan tre VM-hoster også distribuere vm-maskinene/lagringen mellom seg uten lagringsserver.

Tilgjengelig antall – november 2023: 7

Eksempel på konfigurasjon vi har på lager:

 • 2 x Enterprise Intel Xeon Silver 8-core CPU per blad
 • 4 x 2 TB NVMe Enterprise disker som er opp mot 10 ganger raskere enn SSD
 • 2 x 960 GB Hotswap SSD Enterprise disker for OS/Proxmox-host (ofte speiling).
 • Fra 64-384 GB ECC RAM per server avhengig av behov

Vi anbefaler SSD-diskene for OS og NVMe-diskene for data i RAID5. RAID5 kan f.eks. være i ZFS for best ytelse og sikkerhet.

Har du mer behov for ren SQL-databaseserver, hvor høy klokkefrekvens og lavt antall cores er viktig, så har vi:

1 x Enterprise Intel Xeon Gold 4-core CPU per blad
4 x 2 TB NVMe Enterprise disker som er opp mot 10 ganger raskere enn SSD
2 x 960 GB Hotswap SSD Enterprise disker for OS (ofte speiling).
64-384 GB ECC RAM per server avhengig av behov

Superblade

Vi har for eksempel Superblade-modellen under, som muliggjør 14 kraftige servere per chassis. Hver enkelt server kan fjernstyres og er 100% separert fra hverandre med unntak av felles strømforsyning på 2200 watt hver (fire totalt). Som administrator får vi et totalbilde og kan nullstille fjernkontrollen, mens kunder kan styre sin(e) server(e).

For oss som leverandør sparer vi kabling, oppmontering og mye ekstra arbeid. Det tar kun sekunder å få på plass en ny server ved behov, som regel har vi alltid ledige servere.

Superblade fra Supermicro

Produktside hos Supermicro.

Serverne kan såklart også benyttes for Hyper-V virtualisering og ikke minst anbefaler vi å sjekke ut XCP-ng virtualisering.

Gode alternativer til vmware

VMware har en solid posisjon i Norge, men det er trolig også den mest dyre løsningen man kan velge. Den er også noe kresen på hardware. Med løsninger som Proxmox og XCP-ng, så får man noe for hvert budsjett og backup er helt lisensfritt.

Proxmox, xcp-ng.org og VMware er alle populære løsninger for virtualisering, men de har forskjellige funksjoner og prispunkter som appellerer til ulike typer brukere.

Proxmox:

 1. Åpen kildekode: Proxmox er en åpen kildekode-løsning, noe som betyr at det er gratis å laste ned og bruke. Det har ingen lisenskostnader, noe som kan være en stor fordel for små og mellomstore bedrifter eller private brukere.
 2. Fleksibilitet: Proxmox tilbyr både virtualisering med KVM og container-basert virtualisering med LXC, noe som gir brukerne fleksibilitet til å velge den mest egnede teknologien for deres behov.
 3. Innebygd backup og gjenopprettingsverktøy: Proxmox inkluderer innebygde verktøy for backup og gjenoppretting, noe som eliminerer behovet for eksterne backup-lisenser.

xcp-ng.org:

 1. Åpen kildekode-basert på Xen: xcp-ng er en åpen kildekode-plattform basert på Xen-hypervisoren. Som med Proxmox, er det ingen lisenskostnader forbundet med bruk av xcp-ng, noe som gjør det til et økonomisk valg.
 2. Stor skalerbarhet: xcp-ng er kjent for sin høye ytelse og skalerbarhet, noe som gjør det godt egnet for større miljøer og datasentre.
 3. Community-driven: Som et community-drevet prosjekt, har xcp-ng en aktiv brukerbase og et økosystem av plugins og tillegg som kan utvide funksjonaliteten.

VMware:

 1. Markedsleder: VMware er en markedsleder innen virtualiseringsteknologi og tilbyr en robust, stabil og funksjonsrik plattform.
 2. Omfattende støtte og integrasjon: VMware har bred støtte for ulike operativsystemer og integrerer godt med mange andre teknologier og plattformer.
 3. Kostnader: VMware kan være dyrere enn åpen kildekode-alternativer, spesielt når det gjelder lisenskostnader og behovet for separate backup-lisenser.

Sammenligning:

 • Lisenskostnader: Både Proxmox og xcp-ng tilbyr fordelen av å ha ingen eller lave lisenskostnader sammenlignet med VMware.
 • Backup og gjenoppretting: Proxmox har en fordel med innebygde backup- og gjenopprettingsverktøy uten ekstra kostnader.
 • Skalerbarhet og ytelse: VMware og xcp-ng er begge kjent for god skalerbarhet og ytelse, men xcp-ng tilbyr dette til en lavere kostnad.
 • Brukerbase og støtte: VMware har en bredere brukerbase og bedre profesjonell støtte, mens Proxmox og xcp-ng er mer community-drevne.

Valget mellom disse løsningene vil avhenge av spesifikke behov, som budsjettbegrensninger, ønsket nivå av støtte, og behovet for spesielle funksjoner eller integrasjoner.