Vår historie

Webspesialisten startet såvidt i 1998 som et enkeltmannsforetak, da
gründer og innehaver var student i Informatikk ved Høgskolen i Molde. I starten var fokuset å lage PHP-programmer og levere hostingtjenester både til egne og kunders prosjekter. Undertegnede hadde en på dette tidspunktet en slags nerdedrøm om å kunne vandre i et bygg full av datamaskiner, uten at det var en plan på dette tidspunktet.

Kundemassen ble beholdt og økte mens innehaveren tok masterstudier ved UiO og deretter jobbet som som C# utvikler hos Bibliotekenes IT-senter AS i 3 år. Gjennom denne perioden og senere, leide vi gulvplass hos flere av de største datasentrene i Oslo. Innleid hjelp sørget for beredskap.

Mange datasentre i Oslo er eid av utenlandske investorer og det er et faktum at de fleste av våre konkurrenter og også vi leier av disse. Et uhell med en kjølemaskin blant annet førte til at vi ikke fikk vite noe om rettetid eller konkret om uhellet. Det var lite informasjon – om noe i det hele tatt. Dette ble en ekstra motivasjon til drømmen om eget hypermoderne datasenter – sentralt i Oslo – hvor man kunne ha kontroll på og planlegge alt selv. Etter 3 år ble drømmelokalet funnet, kjøpt og totalrenovert/regulert til datasenter. Året var da 2009 og det var året Webspesialisten AS ble stiftet som aksjeselskap.

Etter dette har vi hatt stabil drift både på utstyr og linjer. Nødstrømforsyning og PDUer ble oppgradert i 2018 og linjene har vært stabile. Totalt har vi vært oppe i 2 timer total nedetid på linjer på disse 10 årene, mens vi har sett mange ganger større datasentre slite betydelig. Historien er ingen garanti for hva som skjer i fremtiden, men noe riktig har vi iallefall gjort i disse årene. Feil vil og kan skje, men vi prøver så godt vi kan å lære av dem fremfor å anta at det vil gå bra.