Private Cloud / OpenStack

Vi tilbyr oppsett med 3 dedikerte servere eller flere som kan leveres fordelt på to datasentre i Norge (Oslo/Lørenskog). Det er inkludert norsk støtte som standard. Vi har farmer med servere som kan fyres opp, med servere som består av nvme og ssd-disker – i tillegg til S3 objektlagring.

Forbindelsen mellom de to datasentrene foregår på 10 Gbps forbindelse.

Med deres egen private sky gjennom open source programvaren OpenStack, så kan nettverk, lagring og alt man kjenner til hos skyleverandørene settes opp via web-grensesnitt. Basert på tildelt maskiner og lagringsplass, så betaler du aldri mer enn dere har bestemt dere for og man slipper per GB trafikk eller ytelse.

Siden hvert besøk ofte blir unnagjort fortere, så kan det være betydelig besparelser på privat cloud vs. de store skyene. Ikke minst i form av administrasjon av fakturering og kostnadskontroll.

Hvis dere har relativt enkle apper, så kan det være vel så greit med docker-containere fordelt på flere servere. OpenStack og privat sky er løsningen for de med veldig mange applikasjoner og behov for høy fleksibilitet.

Fordeler med private cloud i Norge

  • Bare Metal ytelse
  • Lavere kostnader enn hos skyleverandørene
  • Fast kostand uten overraskeler
  • Tjenester der kundene er – lynrask tilgang
  • All hosting i Norge
  • Overvåkning inkludert
  • Garantert maks 1ms knutepunkt Internett Norge
  • Opplasting av store mengder data forenklet

Tjenestenivå SLA inkludert

Som standard er en IT-skykonsulent tilgjengelig 24/7 som kan bistå i hverdagen og i kritiske situasjoner. Dette er inkludert i fast lav leie. Siden tjenesten leveres utelukkende fra Norge og på norsk jord, blir personvern og reguleringer/lover langt mindre komplisert.

Kostnadsnivå

Kostnadene vil være tilsvarende servere vi har på våre offentlige sider, samt påslag på ca 50% på grunn av økt kompleksitet fra vår side. Det betyr at man kan få sin private sky med 3 fysiske servere fra ca. 15 000 eks. mva per måned og oppover avhengig av lagringsbehov og kraft i hver PC.