Sky vs Dedikert server

Skytjenester fra gigantene fremstår som verktøy for å opprette virtuelle maskiner, disker og sette opp nettverk. Det er veldig utviklervennlig. Det er verdt å merke seg at man betaler opptil 3 ganger mer hver måned på «like» vilkår.

Priseksempel Azure

Eksempel hos Azure (Region Tyskland): D16a v4 med 64 GB RAM og 1TB SSD-disk koster minst 12 000,- per måned eks mva. Prisen forutsetter minimum antall transaksjoner mot diskene, da man også betaler for dette hos Azure. Det skal være mulig å få denne serveren også i Norge, da mot et tillegg.

Du må ut med mer hvis du skal ha redundant lagring – og backup er ikke inkludert i prisen.

Priseksempel Webspesialisten

Vår kraftigste server er Databaseserver (Norge), som også kan brukes som vm-server. Prisen er per i dag 5 500,- per måned eks. mva. Hos oss inkluderer dette backup to lokasjoner, 24/7 support med norsk IT-tekniker (uten kø), overvåkning og hands-on support hvor vi fikser problemer også på serveren. Rådgivning og ubegrenset skrivning til disk er også med.

Hvis man tar ut vår SLA/support, backup og tilleggstjenester (antivirus, brannmur, overvåkning), så er skytjenesten til Azure 3 ganger dyrere per måned enn oss.

Andre momenter også verdt å nevne, er at regionen hos Azure er Tyskland, da Norge ikke kom opp som valg under vår test. Så prisen vil være enda høyere enn oppgitt hvis man skal få noe lignende tall. Vi garanterer 1ms til knutepunktet for Internett i Norge – dette vil du ikke få mange steder.

Så er Azure og skytjenester å kaste bort penger?

Lager man en applikasjon fra bunnen av (i Windows/C# og tilsvarende) og kan la være å aksessere data ofte (cold-storage), så kan man komme bedre ut av det prismessig. Noen ganger trenger man også å være tilgjengelig i en rekke land og være i nær de ulike markedene – slik at det blir en nødvendighet.

Azure og de andre tjenestene kan skaleres opp raskt (hvis programmene du bruker støtter denne typen skalering) i kapasitet. Det er utvilsomt viktig hvis du er Netflix eller tilsvarende med ekstreme behov som varierer mye.

Hvis dere i dag har egen drift, så fremstår Azure som bedre valg enn å drifte selv. Switcher, hardware, kabler og lisenser kan fort koste mer enn det smaker. I tillegg trenger man folk til å overvåke og fikse maskinvarefeil.

Løsningen vi tilbyr er ikke så ulik Azure: Vi tar oss av maskinvaren her i Norge og som kunde slipper du å tenke på nettverket og komponenter. Hvis pris også er en viktig komponent i ditt valg, så bør du ta oss inn i regnestykket og vi mener at du som kunde vil komme ut både lavere i pris og i raskere tjenester/server for pengene.