SSD Disker

Vi kan nå tilby 2 stykk 240 GB SSD disker på våre nye dedikerte servere. Disse settes inn på forespørsel og koster 1950,- i engangskostnad. Det er 2 dagers ventetid ved bestilling av SSD i serveren.

Hvis du velger å binde deg i 3 år, så medfølger dette gratis.

Hva er SSD?

Solid State Disk er en ny type harddisk som har startet bli mer og mer vanlig. Disse skal i teorien ha langt lengre levetid enn vanlige disker fordi det ikke er plater som er i kostant kontakt med hverandre og dermed slites mindre. De fungerer mer som et minnekort i kameraet eller GPS’n din. Foreløpig er vanlige SATA 3.5″ disker mest brukt, da SSD bare såvidt har startet komme i størrelser over 250 GB og prisene har til nå vært veldig stive. Les gjerne mer om SSD hos Wikipedia.

Hvofor velge SSD?

SSD gjør at disk-intensive operasjoner går raskere. Det er særlig nyttig for tunge databaser som brukes ekstremt mye og har høy last.

Hvis du bruker serveren utelukkende til websider og moderat databasebruk, så vil du ikke merke noen som helst forskjell i ytelse. Dette fordi all informasjonen allerede ligger i disk-cachen og serveres lynkjapt – det er sjelden disken er en flaskehals.  I vårt overvåkningssystem for servere vil vi til enhver tid se IO wait på serveren din og kunne si om du vil kunne merke noen endring.

For oss som lSSD diskeverandør har SSD fordelen av at den bruker mindre strøm og det er mindre varmeutvikling. På ulempesiden kan det nevnes at SSD ikke har vært brukt i servere i lang tid og det kreves derfor mye testing for å finne ut hvilke SSD disker som tåler påkjenningen i en server. I starten gikk bl.a. ytelsen så lavt ned i RAID1 at disse gav dårligere ytelse enn vanlige SATA 3.5″ 3 Gbps disker.