Webhotell Server

Har du en rekke nettsteder du administrerer? Kanskje du leier billig webhotell i utlandet eller i Norge for hver enkelt kunde? Isåfall kan du få betydelig bedre ytelse og på et tidspunkt bedre økonomi ved å samle alle dine nettsteder på en og samme server på en dedikert server hos oss.

Hvilke fordeler oppnår jeg?

Du kan videreselge webhotell-konti, sette opp pakker på egen server og slippe bruke kort for hvert eneste nye prosjekt du starter – eller for hver nye kunde du får. Dette gjøres på sekunder. Siden det er din server, så vet du at standardinnstillingene for opplasting og alle mulige andre ting allerede er på plass for hver nye konto du lager.

Webhotell har som regel opptil flere hundre eller tusenvis av kunder – på en middelmådig server som leverandøren gjerne fyller opp til randen. Hos oss blir du din egen sjef og kan til og med sette grenser for ytelsen til dine kunder eller prosjekter.

Du får oss i bakhånd og står du fast på noe teknisk – eller må reise eller dra på ferie – så kan vi bistå – og dette er kostnadsfritt. Du slipper altså risikoen med å stå midt oppe i et kaos alene hvis en server skulle feile (hvis du hadde leid en billig server og driftet selv). Vi kan stå for absolutt alt det tekniske – men du får også full tilgang slik som oss hvis du ønsker.

Alt i alt gjør dette at du får en ekstra sikkerhet for dine nettsteder og eventuelle kunder.

Alle data lagres i Norge – med backup minst to fysiske steder.

Kontrollpanel for serveren – cPanel

cPanel er den mest brukte løsningen for hosting på dedikert server. Med cPanel på serveren, så kan du tilby dine kunder eller deg selv webhotell og e-post på en rask og enkel måte. For å drifte løsningen, så trengs det kompetanse og en del infrastruktur. Vår løsning kalles Managed cPanel og er inkludert i leien av WordPress-serveren.

Følgende servere og lisenser medfølger i leieprisen på cPanel-server hos oss:

 • Dedikert server Xeon Quad Core 3.5 GHz, 2 x 500 GB SSD 16 GB RAM
 • R1Soft-lisens (backup av alle filer og alle databaser m. revisjoner/arkiv)
 • cPanel-lisens
 • CloudLinux 7 lisens (sikker versjon av Centos 7) eller Centos 7
 • Softaculous-lisens
 • Configserver-firewall
 • ConfigServer eXploit Scanner
 • Egne ModSecurity-regler
 • Opptil 500 GB lagringsplass på backup-serveren (R1Soft)
 • Ekstra FTP-område kun for cPanel-backupen
 • Datasenter i Norge/Oslo
 • Ubegrenset med domener/cPanel-konti/e-postkonti
 • Ekstra virtuell server (hvis du vil ha egen navnserver)

Siden vi allerede har all infrastruktur for cPanel, så vil du kunne spare betydelig på å velge hosting hos oss fremfor å leie egen server og måtte kjøpe alt selv (både engangsutgifter og løpende årlige avgifter). Du slipper også bruke kortet ditt på en rekke ulike lisenser/utenlandske nettsteder. Du slipper passe på fornyelse og du har vår support tilgjengelig når du står fast.

Kostnader

Prisen på produktet er kr. 2990,- per måned eks. mva, inkludert serveren, backup, lisenser og 24/7 support. Prisen er fast pris og bare cPanel-lisensen kan justeres opp årlig. Dermed vil prisen i prinsipp bli gunstigere og gunstigere for hvert år du er kunde fremfor de som justerer i forhold til konsumprisindeks.

Merk at selv om det ikke er noen begrensning på antall nettsteder som sådan, så påvirkes likevel ytelsen hvis man har store og mange nok nettsteder. Dette er vanskelig å estimere på forhånd, men vi har enda ikke opplevd dette som et problem da serverne våre er ekstremt raske. CloudLinux kan justeres til å redusere ytelsen på nettsteder.

Ekstra sikkerhet / redundans

Som standard setter vi opp harddiskene i et speil, slik at hvis en disk går i stykker (som alle disker gjør på et tidspunkt), så fortsetter serveren som om ingenting har skjedd. Tilsvarende har serveren dobbel strømforsyning og  dobbelt nettverk/Internett som også er viktig for oppetid og hastighet.

Leveres ferdig optimalisert

Vi optimaliserer serveren etter beste evne og særlig med tanke på PHP7 og MariaDB. Målet er at du skal kunne drive serveren selv etter oppsett. Vi vil løpende oppgradere operativsystem, patche feilfikser og løse løpende problemer. Merk at du selv må ta deg av support opp mot dine egne kunder, men kan sende problemet videre til oss hvis det er problemer du ikke finner ut av.

Bindingstiden er ett år på dette produktet.