product

Online backup er viktig

Kryptovirus er i vinden som aldri før og mange tenker at Dropbox og andre skyløsninger gjør at dokumentene og filene er trygge. Veldig ofte vil disse kryptovirusene spre seg til alle delte kataloger, slik at du vil tape både lokale og eksterne filer samtidig! Derfor er skylagring noe helt annet enn backup. Det samme hvis man har en stor filserver i bedriften, så holder det ikke å synkronisere filene en gang per dag, for viruset kan allerede være inne i filene. I noen tilfeller har man så lite plass, at man sletter backupen samtidig som man kjører den – da er man virkelig ute på tynn is. For slike virus dukker som regel opp når det passer dårligst.

Kryptovirus sprer seg først og fremst via vedlegg i e-post. Hvis man venter på en sending eller en faktura, så er det fort gjort for en ansatt å åpne et vedlegg hvis man tilfeldigvis får en mail fra svindlerne samtidig. Det går ikke an å sikre seg 100% mot en slik infeksjon, selv om antivirus på PC og på mailserver aktivt leter etter dette.

Online backup med revisjoner

Det finnes en rekke aktører som tilbyr online backup programvare, hvor endrede filer blir lagret med et tidsstempel. Dermed kan man gjenopprette en backup som ble tatt dager eller uker før kryptoviruset, før man ble infisert. Hør gjerne med oss om vår løsning.

Online backup er nå såpass effektivt at det tar lite ressurser og hvis backupen blir lageret i en norsk sky, så vil hastigheten være langt bedre og det vil være mindre tid hvor man er utsatt for virusinfeksjon.

Denne måten å ta backup på er ikke minst nyttig når man overskriver viktige dokumenter. Så ikke stol på en skyløsning som er montert som disk i Windows. Da er man utsatt.