WordPress Hosting

WordPress er et av de mest populære verktøyene for styring av innhold (CMS) på  nettsteder verden over. Grunnen til dette er blant annet at det er lett å sette opp og det finnes tusenvis av moduler man kan installere gratis eller til en rimelig penge (i snitt gjerne 200 kr for ganske avanserte programmer).  Alt fra kontaktskjemaer og bildegallerier i ulike former til kompliserte nettbutikker.

Vi i Webspesialisten er selv ivrige brukere og har også laget moduler fra grunn av, da vi har solid utviklerkompetanse innen PHP, som er programmeringsspråket som WordPress benytter.

Vi har sett at det finnes firmaer som tilbyr WordPress som hosting/webhotell og vil derfor komme med et tips: Lei en server hos oss med driftsgaranti. Dette koster 2650,- per måned og da kan du installere så mange WordPress-installasjoner som du ønsker. Dette er ofte samme pris som du betaler for en enkelt installasjon/domene for en av de bedre pakkene. Da slipper du i tillegg å dele denne serveren med 1000 andre små og store kunder slik du får der og har premium ytelse fra dag en. Vi setter ingen begrensninger på antall brukere slik vi ser man gjør på slike webhotell for WordPress. Grunnen til at de settere dette er fordi man ødelegger ytelsen for andre kunder.

Vi kan kostnadsfritt også installere Varnish for å optimalisere ytelsen.

Hvor mange WordPress-installasjoner kan man ha på egen server? Det kommer an på trafikken på nettstedene såklart. Men minst 30 skal ikke være noe problem hvis man har en del populære (dvs. flere tusen besøkende i uka). Om man har mindre aktive installasjoner, f.eks. hjemmesider til ulike små bedrifter og organisasjoner, så kan man fint få til over 100-150 ved bruk av Varnish.