product

cPanel øker prisen

cPanel har overrasket markedet og har økt prisene kraftig over natten. I noen tilfeller er økningen flere hundre prosent, mens det for mindre konti er 50%.

De har også sluttet tilby årlige lisenser, slik at de nå automatisk belaster kredittkort hver måned og dermed øker administrasjonskostnaden ved å ha cPanel. De innfører også en begrensning på hvor mange konti man kan ha per server før man må betale per konto.

Et investeringsselskap kalt Oakley Capital har kjøpt opp cPanel og har allerede Plesk og en del andre kontrollpanel på kjøpslisten. De har dermed sikret seg en monopollignende situasjon innenfor dette markedet, før de har valgt å skru opp prisene.

En samlet bransje har reagert kraftig på endringene, som har skjedd uten varsling hverken til partnere eller direktekunder.

I tillegg til dette, så har cPanel startet selge en rekke tilleggstjenester i cPanel. Slik at man får reklame når man administrerer serveren.

For kunder med bindingstid vil ikke økningen bli viderefakturert. På sikt må vi vurdere prisøkning, men vi vil også være behjelpelig for kunder som ønsker å flytte til DirectAdmin. Her gjør vi flyttingen gratis og vi sponser hele lisensutgiften. Kunder vil kunne spare opp mot 5000 eller mer i året – samt at man kan ha ubegrenset med konti. DirectAdmin er oversiktlig og lett kontrollpanel. Oppgraderinger og installasjon av komponenter er litt mer jobb, men dette er noe som er inkludert i vår drift.