WireGuard VPN

Fjernstyring av servere krever vanligvis bruk av protokoller som Remote Desktop Protocol (RDP) eller SSH/FTP, noe som kan eksponere serveren for potensielle sikkerhetsrisikoer. Spesielt er RDP utsatt i denne sammenhengen. Det finnes også mange fagsystemer som lar databaseporter være åpne.

WireGuard, en innovativ VPN-programvare, tilbyr en mer sikker og effektiv metode for å koble til servere eksternt gjennom en privat tunell over det åpne Internett. Fra kontrollpanel vi har laget hos oss gir vi kundene våre muligheten til å sende ut WireGuard-oppsettfiler på en sikker og brukervennlig måte. Dette forenkler prosessen med å sikre servertilkoblinger og ikke minst øker hastigheten på forbindelsen sammenlignet med alternativ VPN-programvare.

Hver ansatt får sin egen, unike WireGuard-konfig som låses til deres server og den ansatte kan koble seg til server fra hvor som helst i verden som om man hadde serveren lokalt i eget hus.

Vi tilbyr tjenesten helt gratis for kunder som har server hos oss. Det har aldri vært enklere og raskere å ta i bruk VPN!

De fire viktigste fordelene med WireGuard VPN

  1. Forbedret sikkerhet

WireGuard benytter seg av toppmoderne krypteringsteknikker som Noise-protokollrammeverket, Curve25519, ChaCha20, Poly1305 og BLAKE2, noe som gir et høyere sikkerhetsnivå sammenlignet med tradisjonelle VPN-løsninger. Ved å bruke WireGuard for å etablere en sikker tilkobling til serveren din, kan du minimere risikoen for uautorisert tilgang og beskytte sensitiv informasjon.

  1. Forenklet konfigurasjon

En av WireGuards mest imponerende funksjoner er dens enkelhet. Med en liten kodebase på rundt 4 000 linjer er det lettere å kontrollere eventuelle sikkerhetssårbarheter. I tillegg gjør WireGuard-oppsettfilene i kontrollpanelet vårt konfigurasjonsprosessen sømløs, noe som sparer tid og reduserer sannsynligheten for konfigurasjonsfeil. Oppsettet ligner veldig på SSH sitt nøkkelsystem. For den ansatte er det meget enkelt å ta i bruk.

  1. Forbedret ytelse

WireGuards effektive design og optimaliserte kode resulterer i bedre ytelse sammenlignet med andre VPN-løsninger. Brukerne kan oppleve raskere tilkoblingshastigheter og lavere latency, noe som er spesielt gunstig for ekstern serveradministrasjon.

  1. Avlasting og seperasjon

Hos oss kan vi også legge til at siden VPN-serveren ikke kjører på serveren din hos oss, så øker vi sikkerheten ytterligere og avlaster serveren din slik at du slipper kjøre VPN-tjenesten og gjøre manuell konfigurasjon for hver ansatt. Har du flere servere hos oss, så kan du bruke samme tilkobling uten ytterligere oppsett.

En ansatt kobler til VPN-serveren i vårt datasenter før han/hun kobler til serveren.

Konklusjon

WireGuard tilbyr en sikker, enkel og effektiv løsning for ekstern servertilgang og eliminerer behovet for å åpne sårbare RDP- og FTP-porter ut mot Internett (for å nevne noen). Med WireGuard-oppsettfiler tilgjengelig direkte fra kontrollpanelet vårt, blir det enklere enn noen gang å beskytte serverforbindelsene dine uten spesiell teknisk kompetanse. Ta i bruk WireGuard for å øke sikkerheten og ytelsen når du jobber eksternt med serveren din.