DKIM på mailserveren

Merk: Er kun tilgjengelig på vår SMTP IP-Relay pakke

DKIM (DomainKeys Identified Mail) er en teknologi som brukes for å sikre e-postkommunikasjon. DKIM fungerer ved å legge til en digital signatur i e-postheaderen som bekrefter at e-posten faktisk kommer fra det oppgitte domenet og ikke har blitt endret underveis.

Når mottakerens e-postserver mottar en e-post med en DKIM-signatur, kan den bruke den offentlige nøkkelen som ligger i domenets DNS-oppføring for å verifisere signaturen. Hvis signaturen er gyldig, er det en indikasjon på at e-posten kommer fra det oppgitte domenet og ikke har blitt endret. Hvis signaturen ikke kan verifiseres, kan e-posten bli avvist eller markert som spam.

Ved å benytte DKIM kan du derfor øke sikkerheten og tilliten til e-postkommunikasjonen din, og unngå at e-postene dine blir avvist eller havner i spam-mappen. DKIM kan også bidra til å redusere sjansen for at e-postene dine blir blokkert av spam-filtre.

Det anbefales derfor å sette opp DKIM-signaturer for domenet ditt og sørge for at alle e-poster som sendes på vegne av domenet, blir signert med DKIM. Dette kan bidra til å forbedre sikkerheten og påliteligheten til e-postkommunikasjonen din.

Det er noe mer omfattende/ressurskrevende å sette opp og administrere DKIM fra vår side – og det krever nøyaktighet og ofte en del teknisk kunnskap ved innleggelse fra kunden som side. Det er også noe mer kompliserende for kunde ved flytting og endring av DNS-senere, som kan skape mye problemer om man gjør ting raskt og enkelt som det ofte blir i en travel hverdag. Derfor er dette kun inkludert i vår største SMTP-pakke.

For de fleste formål er SPF oppføring av smtp-serveren i dag mer enn godt nok for å sikre at e-posten havner der den skal og det krever minimalt med tid å konfigurere.